Renske van Middendorp wint Zilveren pony

10 en 11 maart was het al weer de 33ste editie van de Zilveren Pony.

Dat is een ponyspringconcours waar alle kinderen met hun pony’s zich probeerden te plaatsen voor de finale avond op zaterdagavond. Tijdens de finale avond konden genodigden en sponsoren vanaf het sponsorterras genieten van deze finales waar door de deelnemertjes werd gestreden om die felbegeerde Zilveren Pony trofee en de vele andere mooie extra prijzen.

Renske van Middendorp (8 jaar), lid van PC de Toekomst won maar liefst de B en de L finale! Een ontzettend knappe prestatie van dit nog zeer jonge talentje. Als klap op de vuurpijl won Renske ook nog eens 1 van de 3 waardebonnen van 250 euro, aangeboden door de Countrymill. Haar dag kon niet meer stuk Ook al niet, omdat ze bovendien gehuldigd werd als beste PC de Toekomst combinatie van de Zilveren Pony.

Renee Hazeleger (11 jaar) won de finale klasse M. Fleur Holleman (13 jaar) de finale klasse Z

Tussen de finales door was er ook tijd om vrijwilligers te bedanken, jarenlange trouwe vrijwilligers werden voor het volle sponsorterras bedankt voor hun inzet voor onze mooie ponyclub.
Afscheid werd er genomen van Helma van Looijengoed en Liesbeth van Esveld. Zij hemen afscheid van de ponycommissie en werden op ludieke wijze verrast door een menwagen met 2 paarden en daarachter een badkuip. Van alle kinderen van de ponyclub kregen zij een kadootje, iets voor in bad om de komende tijd eens lekker te kunnen relaxen. Daarna volgde de ererondes in de badkuip door de manege waar de dames werden uitgezwaaid.

Vrijdagavond werd het concours opgeschrikt door een val van een van de deelneemsters. Naar omstandigheden maakt ze het goed maar ze zal nog een lange periode rust moeten houden. Ze ligt nog in het ziekenhuis.

Dit was voorlopig de laatste wedstrijd in manege Luxool. Vanaf 1 april wordt er gestart met een grootse renovatie zodat de manege helemaal klaar zal zijn voor de toekomst.

bijdrage van Liesbeth van Esveld

Reacties