Slordig Veensche Boys pakt winst

Het was allesbehalve een goede wedstrijd, maar de punten zijn binnen voor Veensche Boys.

Na twee weken van tegenvallende resultaten mag de ploeg van coach Richard van Vliet weer drie punten bijschrijven na een zege op het Amersfoortse CJVV (2-1). De goals waren van Menno van der Woude en Yannick Bouw. Pim Kers maakte het de Veenders in de slotfase nog moeilijk door de 2-1 te scoren, maar Veensche Boys wist de voorsprong te consolideren.

Met liefst zes man in de ziekenboeg moest Veensche Boys aantreden tegen de Amersfoorters. Achterin stond alles wel okay, maar het was met name de voorhoede van de Blauwe Helden die alle zeilen moest bijzetten. Het vizier stond niet scherp. Dat kan op z’n minst ook van CJVV worden gezegd. Het team oogde in de eerste helft heel wat dynamischer dan Veensche Boys, maar zij hadden moeite om de diverse kansen te verzilveren. De ommezwaai kwam uiteindelijk een minuut voor rust toen Ferdi van de Pol linkervleugelspeler Menno van der Woude prachtig bediende en de bal met een stiftje over de keeper deponeerde.

Veensche Boys won aan zelfvertrouwen en bouwde voort in de tweede helft. Waar Menno van der Woude de handen nog op elkaar kreeg voor de waanzinnige goal, daar ging het nodige mis met de diverse opgelegde kansen voor hem. Veensche Boys had zeker met 4-0 kunnen uitlopen, maar de ballen gingen allen over de achterlijn. Uiteindelijk wist Yannick Bouw alsnog het verschil te maken door met een slalom de achterhoede van CJVV te verschalken. De buit leek dus in handbereik totdat Pim Kers snoeihard namens de Amersfoorters de 2-1 op het scorebord bracht. De Amersfoorters raapten met bravoure alle moed bijeen en gingen voor een slotoffensief, waarbij de keeper van CJVV regelmatig in het doelgebied van de Veenders was te vinden. Een schot van CJVV werd in blessuretijd prachtig geblokt door keeper Jasper van Leeuwen en Veensche Boys hield zich staande.