Sparta Nijkerk VR1 onderuit

Foto: Sparta NIjkerk VR1

PUTTEN – In een rechtstreeks duel om de 2e plaats in de competitie is Sparta Nijkerk VR1 tegen een 3-0 nederlaag opgelopen tegen SDC Putten VR1.

Met opnieuw een smalle selectie en een paar gedwongen positiewisselingen, begon de wedstrijd nog goed voor de Spartanen. SDC Putten was afwachtend en liet Sparta Nijkerk komen. Maar zoals zo vaak de laatste weken, werd er weer veel te snel en onnauwkeurig op doel geschoten, waardoor de SDC keepster niet echt op de proef werd gesteld. In de 25e minuut kwam SDC Putten ietwat gelukkig op voorsprong. Na onnodig balverlies aan de zijkant kwam de bal in de kluts voor het Sparta doel en rolde een van richting veranderd schot zomaar het doel in, 1-0.
Het doelpunt leek verlammend te werken op het spel van Sparta Nijkerk. SDC Putten leek juist bevrijd en nam de regie over.

Sparta Nijkerk dacht kansrijk te zijn in de tweede helft, maar dat pakte volledig anders uit. Het werd al snel 2-0 toen een voorzet op 5 meter van het doel simpel binnengeschoten kon worden. Vrijwel alles ging fout bij de Spartanen, het geloof in een goed resultaat leek verdwenen, frustraties namen toe en SDC Putten speelde de wedstrijd goed uit. In de 81e minuut werd het ook nog 3-0; een corner werd niet goed weg gewerkt en een SDC speelster kon uit de draai raak schieten.
Zeker op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor de vrouwen uit Putten, die hiermee in verliespunten op gelijke hoogte komen met Sparta Nijkerk VR1.

Volgende week wacht weer een nieuwe uitdaging. Dan komt koploper Epe VR1 op bezoek in Nijkerk.

bijdrage van Hans Stam

Reacties