Waterpolo dames Flevo nemen revanche op DWK

Foto: Arjen Gerritsma

Afgelopen zaterdag stond er weer een streekderby op het programma van de dames van Flevo, dit keer kwam DWK uit Barneveld op bezoek.

Flevo had veel vertrouwen in de wedstrijd. In 2017 werd er nog maar één van de acht wedstrijden verloren. Corné van der Tang fungeerde weer als interim coach. Voor de wedstrijd werd afgesproken om pressing op het hele veld te gaan spelen Dit pakte goed uit, want DWK kwam nauwelijks tot een goed schot op goal.

Al vrij snel kwamen de Flevodames met een man meer in het water te liggen, maar dat leverde niets op. Op een goede pass van keepster Vivian Haandrikman kon Naomi Heimensen de bal in het net van DWK plaatsen en zo de score openen. Aan het einde van dit part werd hetzelfde trucje door beide dames herhaald: 2-0.

Halverwege het tweede part kregen de dames een man meer. Aan die situatie was de afgelopen trainingen veel aandacht besteed en dat was te zien. Barneveld werd weer uitgespeeld. Naomi Heimensen kon zo het derde doelpunt op haar naam schrijven. Met nog 3 seconden te spelen was het weer Naomi Heimensen die erin slaagde om het doel te vinden. Zo werd ook de tweede periode winnend afgesloten: 4-1.

In het derde part kwam DWK nog terug tot 4-2 met een afstandsschot. Desalniettemin maakte Flevo weer de wedstrijd. Het profiteerde van het ruwe spel van Barneveld. De dames kregen een vijf-meter bal en Naomi Heimensen schoot raak, 5-2.

In de laatste periode konden de bezoekers uit Barneveld met twee doelpunten de aansluitende treffer maken 5-4. Maar Flevo liet de Waterkippen niet dichterbij komen, Margrita Bolink gaf de keepster het nakijken door een vrije bal feilloos in de touwen te gooien 6-4. Daarna konden dames opnieuw profiteren van het zware verdedigingswerk van DWK. Dit keer mocht Linda van de Kraats anleggen vanaf de vijf meter. Ook zij wist de bal moeiteloos in het net te werpen 7-4.

Aankomende zaterdag hebben de dames een vrije zaterdag, 1 april gaan zij het opnemen tegen Swol 1894 in Zwolle. Swol 1894 neemt de tweede positie in de competitie. Door het goede spel van de afgelopen weken hopen de Flevodames in Zwolle te kunnen stunten en weer drie punten mee te nemen naar Nijkerk.

bijdrage van Naomi Heimensen

Reacties