Flevo heren winnen van degradatiekandidaat

Foto:

In een goed gevuld Bad Bloemendal trok het vlaggenschip van Flevo ten strijde tegen ZV Hoorn heren 1.

Die ploeg is dit seizoen geplaagd door nipte nederlagen en daardoor in de degradatiezone is beland. Voor de bezoekers een van de laatste kansen op lijfbehoud in de landelijke klasse. Flevo was gewaarschuwd en aanvoerder Mark Stolk zette de troepen nog maar eens strak neer. Ze mochten absoluut niet slap beginnen.

De heren van Flevo hadden goed geluisterd naar hun aanvoerder. De eerste periode werd met volle kracht gespeeld en de heren van Flevo konden uitlopen naar 6 – 2. Het leverde het publiek enkele mooie doelpunten op, een leuke periode voor het niet al te neutrale publiek in Nijkerk. Een goede start voor de heren van Flevo wat de ruimte gaf om wat meer door te wisselen.

In de tweede periode konden de Nijkerkers de voorsprong vasthouden maar konden de bezoekers ook wat doelpunten maken. De centrumspits van ZV Hoorn kwam in de wedstrijd en kon zijn tweede en derde doelpunt van de avond maken. Dankzij eveneens 2 doelpunten van aanvoerder Mark Stolk bleef werd de periode met hetzelfde verschil afgesloten als de eerste periode; 8 – 4 voor Flevo.

CornĂ© van der Tang, die weer goed werk verrichtte als interim-coach, waarschuwde de heren van Flevo voor de centrumspits van ZV Hoorn. Hij kwam in de wedstrijd en zijn ballen konden nauwelijks gestopt worden. De Flevomannen leken de waarschuwing wel te horen, maar er niet naar te handelen. De derde periode lagen de heren van Flevo volledig in de tang van deze spits. Hij kon 3 van de 4 doelpunten maken voor ZV Hoorn. Zelf kon Flevo aanvallend geen vuist maken en daardoor konden de bezoekers naderen tot 8 – 7.

Onnodig hadden de heren van Flevo de wedstrijd weer spannend laten worden. Leuk voor het publiek, lastig voor de heren zelf. De vierde periode moest echt anders, want ook verlies kwam binnen handbereik. Gelukkig konden de heren de rug rechten, met een mooie uitgespeelde man meer kon Robert Koelewijn de marge vergroten naar 9 – 7. Na een time-out waarin de heren gemaand werden tot rust en lange aanvallen, deden Jelmer Kooij en Mark Stolk het omgekeerde. Binnen 9 seconden een schot op doel, een voortreffelijke fout, want het leverde een doelpunt op van Mark Stolk. Zo werd een eindstand op het scorebord gezet van 10 – 8 en bleven de punten in Nijkerk.

bijdrage van Jelmer Kooij

Reacties