Hoevelaken en Terschuur delen de punten

Foto:

Het was een vreemd voetbalweekend voor de zeven directe achtervolgers van koploper TOV in de Derde Klasse B van het district Oost.

Met tien punten afstand lijkt TOV lichtjaren verwijderd van de rest, maar tussen de nummers twee en acht op de ranglijst bedraagt het gaatje slechts drie punten. Van de zeven achtervolgers treffen zes teams elkaar in drie onderlinge wedstrijden, terwijl BAS laagvlieger Rood-Wit ontvangt. Wie zijn wedstrijd wint is spekkoper, maar hoe anders loopt het. De onderlinge confrontaties Buitenboys – Batavia ’90, Horst – Stroe en Hoevelaken – Terschuurse Boys eindigen alle drie in een gelijk spel, terwijl BAS zijn genoemde thuiswedstrijd verliest.

Kortom, geen spekkoper te vinden, na afloop van de wedstrijd. Of het moet koploper TOV zijn, dat door de onderlinge resultaten weer twee punten wegloopt van de rest. Verder blijft de ranglijst voor de directe achtervolgers in tact en staat Hoevelaken als nummer acht op de ranglijst nog steeds drie punten achter op de nummer twee.

Hoe dan ook, Hoevelaken schiet na een week recupereren van de wedstrijd tegen BAS tegen de buren uit Terschuur beter uit de startblokken dan vorige week in Biddinghuizen. Al na drie minuten flitst Patrick Kloppenburg aan de linkerkant langs zijn geel getooide lijfwachten, om vervolgens een afgemeten voorzet over de grond af te leveren. Spits Ramon Geijtenbeek komt echter net te kort om de bal binnen te schuiven en rechterflankaanvaller Ruud Kassenaar is iets te gretig in zijn afwerking en schiet de bal hoog over.

Na deze openingsminuten gaat het grote legioen, ondanks de regen naar Kleinhoven gekomen en verdeeld over twee kampen, er maar eens goed voor staan. Wanneer deze openingsfase de graadmeter is voor de rest van het duel, dan kan het een heet middagje worden aan het Kerkepad.

De dag na St Patricks Day lijkt de Hoevelakense Patrick er zin in te hebben. In de openingsfase komt het grootste Hoevelakense gevaar van zijn linkerkant, maar tot treffers leidt dit vooralsnog niet. Die valt aan de andere kant, die van Terschuur. In de tiende minuut al profiteert Jeffrey van Belkum van weifelend optreden van de Hoevelakense sluitpost Sjoerd Kloppenburg, die op de rand van het strafschopgebied een poging doet een bal te onderscheppen, maar daar niet in de buurt komt. De Terschuurse aanvaller lobt de bal eenvoudig over de doelman heen en tekent daarmee al snel in de wedstrijd voor de 0-1.

In een zuurstofrijk regenbuitje, goed voor de spelers, maar minder aantrekkelijk voor het publiek, golft de wedstrijd vervolgens wat heen en weer. Grote kansen komen er niet, maar een prachtige treffer wel. Van grote afstand zet Hans van Essen na bijna een half uur spelen zijn schoen tegen de bal, die midden in het doel tegen de touwen eindigt. Deze 0-2 betekent ook tevens de ruststand.

Na de pauze komt Hoevelaken een stuk agressiever uit de startblokken. Net als vorige week tegen BAS dient er een achterstand te worden goedgemaakt en ook nu heeft Hoevelaken daarvoor ongeveer tien minuten nodig. De aansluitingstreffer komt al binnen vier minuten. Na een aanval over links brengt Patrick Kloppenburg de bal voor het doel. Via twee schijven belandt de bal vervolgens op rechts voor de voeten van topscorer Ruud Kassenaar, die snoeihard uithaalt. In de linker benedenhoek passeert de bal de doellijn, ondanks dat doelman William Lieftink de bal nog wel weet aan te raken.

Hoevelaken put hoop en moed uit de snelle aansluiting en gaat op volle kracht verder met de inhaalrace. Het gevaar komt in de openingsfase opnieuw van de linkerkant, waar Patrick Kloppenburg na elf speelminuten zijn zoveelste voorzet mag afleveren. De bal lijkt een eenvoudige prooi voor Terschuur doelman Lieftink, maar die laat het leer uit zijn handen vallen. Ruud Kassenaar staat erbij, kijkt ernaar en tikt de bal eenvoudig binnen: 2-2. De schutter wordt bedolven door een bataljon opgeluchte medespelers.

Het zijn niet alleen de spelers van sc Hoevelaken, die enorm veel energie in de wedstrijd steken. Langs de lijn is hoofdtrainer Harry Oussoren nadrukkelijk aanwezig, om zijn manschappen aan te sporen, naar voren te sturen en druk te laten zetten. Hoevelaken zit fel op man en bal en dat leidt tot een aantal uitermate goede mogelijkheden voor de gastheren. Vanuit een kopbal belandt de bal op de lat, Patrick Kloppenburg komt tweemaal in scoringspositie, maar ziet beide keren de bal naast de verkeerde kant van de paal rollen en in de slotfase komt invaller Edwin Duijst goed voor zijn man, maar zijn gekopte bal gaat eveneens naast. Zonder extra tijd eindigt de wedstrijd uiteindelijk in 2-2, waarbij beide ploegen een zwaarbevochten punt in de wacht slepen, maar daar beiden niets mee opschieten.

bijdrage van Robert Kreuning

Reacties