Het verslag met de Spaartapen geschreven volgt nog.
Dick van Breda maakte de foto’s in de fotoserie. Ely Hackmann maakte de samenvatting

De wedstrijd, gezien met een Telstarbril op

Een mooiere competitiehervatting is er niet: direct een derby tegen concurrent Sparta Nijkerk.

Het was een wedstrijd die alles had: publiek, emotie, doelpunten, blessures en beleving. Vlak voor tijd sloeg Telstar/Dé Registermakelaar 1 een beslissend gat en gaf dit niet meer weg. Eindstand 21-19.

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op, zowel qua veldspel als qua scores. Sparta ontregelde de organisatie van de Hoevelakers en gaf goede druk op de spitsen, waardoor Telstar het lastig had. Ook de Nijkerkers hadden het moeilijk, speelden opportunistisch en hadden daardoor veel éénschotsaanvallen. Gedurende de eerste helft sloeg Sparta een klein gat van twee doelpunten (4-6 en 6-8), maar Telstar nam het initiatief over, nivelleerde en kwam op voorsprong. Daardoor werd er gerust bij een stand van 11-10.

Ook na de thee konden beide ploegen elkaar niet op een onoverbrugbaar verschil zetten en hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Sparta kon echter niet meer de druk geven die het eerder wel gaf en kwam in de tweede helft niet meer op voorsprong. Sparta-coach Van Woudenberg, die binnen en buiten het veld zijn gal bleef spuien, kreeg zijn ploeg daarmee echter niet op de rit en zag zich genoodzaakt tien minuten na rust een dubbele wissel toe te passen.

Tot 17-17 gingen beide ploegen gelijk op, maar twee treffers op rij met nog zes minuten te spelen bracht Telstar weer op een marge. De tijd tikte door in het voordeel van de Hoevelakers en in de slotfase speelden zij dit goed uit. Een aanval van drieënhalve minuut die werd afgerond vanaf de stip, betekende de genadeslag. Beide ploegen scoorden nog een enkele keer, maar bij 21-19 floot de goed leidende scheidsrechter af.

Belangrijke punten voor de ploeg van Ronald Anbeek. Het is nog uiterst spannend in de veldcompetitie en elk punt is goud waard. De overwinning voelt dan ook niet alleen goed, maar is ook een goede stap om buiten de gevarenzone te komen. Het verschil tussen de nummers 2 (Telstar) en 7 (ODIK) is namelijk maar drie punten, en laat dat nou net de tegenstander van aankomende zaterdag zijn. Sportpark Oosterbos in Barneveld, aanvang 14:00 uur. Uw support is meer dan welkom.

bijdrage van Jan Willem Boer

De wedstrijd gezien met een Spartabril op

Hugo van Woudenberg, trainer van Sparta Korfbal, denkt nog zo’n 6 punten nodig te hebben om lijfsbehoud veilig te stellen. Stiekem had ‘ie er op gehoopt zaterdag de eerste 2 alvast bij te schrijven maar daar wilde Telstar (Hoevelaken) niet bepaald aan mee werken. De ploegen waren het grootste gedeelte van de wedstrijd goed aan elkaar gewaagd,

Telstar hield het hoofd (vooral in de slotfase) er net even beter bij: 21-19

“Eigenlijk was het best een goede wedstrijd”, aldus van Woudenberg. “Volgens mij hebben bijna de hele wedstrijd op zo’n 2 punten van elkaar gestaan, was het een beetje stuivertje wisselen maar speelden zij het uiteindelijk net even slimmer”. En dat was waarschijnlijk ook het hele verhaal. De Nijkerkse korfbalploeg miste de geblesseerde Marieke van de Kraats en zag ook Anne Mulder kort na rust uitvallen. Riemke Ruitenbeek verving haar overigens verdienstelijk.

Belangrijke punten voor de Hoevelakers, zij namen 2 punten afstand van Sparta in een klasse waar overigens de nummers 2 tot en met 8 nog geen van allen zeker zijn van hun zaak. Sparta gaat dus nog een paar heftige weken tegemoet. Komende zaterdag komt het Amersfoortse MIA op bezoek, die week erna staat het uitduel tegen hekkensluiter Victum/Warchild op het programma. Geen onmogelijke opgaven dus . De vlag kan er over een kleine 2 weken dus ook zomaar weer anders bijhangen. “Niets is zeker, alle nog op stapel zijnde wedstrijden bieden mogelijkheden. Zoals gezegd staat, op HKC na, iedereen op steenworp afstand van elkaar, in deze klasse kan dus dit seizoen letterlijk iedereen van iedereen winnen of verliezen en zo worden het eigenlijk allemaal finales. Ook wel weer mooi. Pikant detail is dat Sparta kort voor het einde van de competitie ook het Barneveldse ODIK nog treft, toevalligerwijs de nieuwe werkgever van trainer van Woudenberg. “Daar ben ik totaal niet mee bezig. Ik ben tot en met dit seizoen in dienst van Sparta Nijkerk. Daar wil ik niet mee degraderen, als die wedstrijd tegen ODIK nog cruciaal is zal ik mijn team minstens net zo op scherp zetten als in de andere wedstrijden. ODIK moet de punten dan maar ergens anders pakken”.

Nog 6 ronden te gaan en bijna iedereen kan nog knock out gaan. Het zal het als kijkspel allemaal spannend genoeg op maken.