Zakelijke zege voor gehavend Telstar/Dé Registermakelaar 1

BARNEVELD – Een ijzersterke eerste helft legde de basis voor de overwinning. In de tweede helft liep het moeizamer, maar Telstar/Dé Registermakelaar 1 scoorde op de juiste momenten mee en stond daardoor steeds aan de goede kant van de score. Eindstand 16-18.

‘Denken in oplossingen’ is een kwaliteit die hoofdtrainer Ronald Anbeek na zaterdag aan zijn CV kan toevoegen. Om verschillende redenen konden maar liefst drie basisspelers niet starten, waardoor een beroep werd gedaan op het tweede. Dat de selectie ook in de breedte sterk is bleek, want beide teams wisten hun wedstrijden te winnen.

De Hoevelakers begonnen sterk. In een mum van tijd stond het 0-4 en daar bleef het niet bij. ODIK wist niet waar ze het zoeken moesten en liep achter de feiten aan, waardoor Telstar kon domineren in het eerste bedrijf. Op 4-10 was het gat het grootst, maar de Barnevelders kropen iets dichterbij richting de rust: 7-12.

In de tweede helft liep het minder soepel bij Telstar en werd het een kwestie van hard werken en mee scoren. Verdedigend stond het echter nog steeds meer dan prima, waardoor ODIK geen echte vuist kon maken. Met nog vijf minuten te spelen bracht ODIK de marge nog op één, maar een verzilverde strafworp van invaller Snitselaar betekende de genadeslag. Eindstand 16-18.

Met de overwinning doet Telstar goede zaken, door een gat te slaan van vijf punten met de nummer zeven. Komende week wacht MIA, dat één punt onder Telstar staat. Aanvang 15:30 uur te Amersfoort..