School Holk en Daltonschool Corlaer winnen Rabobank Jeugdvoetbaltoernooi

Op het complex van voetbalvereniging Veensche Boys in Nijkerkerveen heeft woensdagmiddag 12 april het jaarlijkse Rabobank Jeugdvoetbaltoernooi plaatsgevonden.

Bij de jongens won School Holk met overmacht. Bij de meisjes was het de Daltonschool Corlaer dat er discutabel met de winst vandoor ging.

De bokaal voor de sportiefste ploeg – de Nol te Riele Fairplaycup – ging naar de dames van de Open Kring. Bij dezelfde gelegenheid overhandigde de Rabobank een cheque van 500 euro. Volgens kenners maakte Janique van Essen van de Calvijnschool met haar afstandschot van dertig meter de mooiste goal.

Er waren dertien jongensteams en veertien meisjesteams. School Holk was huizenhoog favoriet. Zij verloren geen enkele wedstrijd en de keeper hield zelfs zijn goal helemaal schoon. In de finale moesten ze optreden tegen De Koningslinde en wonnen met 1-0. Bij de dames was het allemaal gecompliceerder. Daar moesten penalty’s de uitkomst bieden tussen de Daltonschool Corlaer en De Hoeksteen. Eén penalty was verkeerd genomen. Bij een tweede poging ging de bal er niet in. Dat betekende tranen met tuiten en protest van de ouders van de Hoeksteen. Na een half uur soebatten werd Daltonschool Corlaer uitgeroepen tot winnaar.

bijdrage van Kees van den Heuvel (tekst en foto’s)

Reacties