Kaarten nog niet geschud voor Veensche Boys

De ploeg van trainer Richard van Vliet behoudt nog een kleine kans op promotiewedstrijden na een verdiende 2-1 winst op Be Fair.

TAVV, dat in dezelfde tweede klasse B speelt, verloor haar wedstrijd tegen DHSC, terwijl de confrontatie tussen TAVV en Veensche Boys nog moet volgen.

Veel spektakel was er aanvankelijk niet te zien tussen Veensche Boys en Be Fair. Veensche Boys deelde de lakens uit en had al gemakkelijk met 3-0 op voorsprong moeten staan. Het verzuimde de goals te maken in de eerste helft. Daar kwam bij dat spits Kevin Hols in botsing kwam met keeper Dennis Verboom van Be Fair en na zeven minuten al het veld moest verlaten voor Rody Buitenhuis. Be Fair kwam nauwelijks in de buurt van de goal van Veensche Boys. De ploeg uit Waddinxveen was aanmerkelijk minder sterk dan in de heenwedstrijd.

Dat veranderde op slag in de tweede helft.

Veensche Boys ging wat laconieker spelen en liet Be Fair meer in haar element komen. Tegen de verhouding in kwam de uitploeg ook nog op voorsprong nadat Martijn Kok slim doelman Jasper van Leeuwen omspeelde en voor een lege goal vrij kon inschieten. Veensche Boys rechtte de rug en al snel waren de rollen omgekeerd. Nog geen drie minuten later zat de gelijkmaker er al in. Na een handsbal was het Ivo te Velthuis die een vrije schop benutte en profiteerde van het verkeerd opgestelde muurtje van Be Fair. Uiteindelijk waren de Waddinxveners niet bestand tegen de druk van Veensche Boys. Bas van de Grootevheen passte de bal mooi richting Yannick Bouw die een fraaie assist had op Danny Brouwer. De spits van Veensche Boys produceerde inmiddels zijn zevende goal. Die voorsprong gaf Veensche Boys niet meer uit handen. Sterker nog, het werd juist dominanter na het inbrengen van Tom van Donselaar en Lucas Mercera. Uiteindelijk moesten de mannen uit Waddinxveen genoegen nemen met de nederlaag. Veensche Boys heeft hiermee nog een minieme kans om deel te nemen aan de promotiewedstrijden, maar moet volgende week nog wel een sterke tegenstander slechten: FC Almere.