Teleurstellend gelijkspel Sparta Nijkerk VR1

De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben het gemis van een groot aantal bepalende speelsters zaterdag niet voldoende op kunnen vangen en genoegen moeten nemen met een teleurstellende 1-1 tegen VVOP VR1.

Lichtpuntje was de rentree van Elvira Dokter na een jaar blessureleed.

Trainer Mirsad Abdulovic is dit seizoen niet te benijden; door allerlei oorzaken en veel pech met (langdurige) blessures is het iedere week weer puzzelen om een goed team neer te zetten. Tot nu toe leden daar de resultaten nauwelijks onder, maar zaterdag zat er zo weinig creativiteit in de ploeg dat er maar heel weinig kansen gecreëerd konden worden. Daarnaast zat er, zeker in de eerste helft, te weinig beleving in het team en was het spel zeer onrustig en onnauwkeurig.
Omdat VVOP ook niks kon creëren, bleef het tot de rust 0-0.

In de tweede helft begon Sparta Nijkerk, met wind mee, wat meer druk te geven op het doel van VVOP. Met de ingevallen Elvira Dokter, die na een jaar blessureleed haar eerste minuten weer maakte, was er meteen een goed aanspeelpunt in de spits, maar tot een doelpunt leidde dit helaas nog niet.
Zoals zo vaak in het voetbal is het zo, dat als je zelf niet scoort, de tegenstander het wel doet. Bij een zeldzame uitval van VVOP werd de bal voorgetrokken en bij de 2e paal binnen geschoten, 0-1.

Met nog een kwartier op de klok moest Sparta Nijkerk volle bak naar voren om de gelijkmaker te forceren of nog beter, de winst alsnog binnen te halen. De gelijkmaker kwam al snel en hoe! Elvira Dokter nam de bal in de 16 meter knap aan en haalde verwoestend uit met een bal strak in de kruising. Een emotioneel moment om na zo lang niet gevoetbald te hebben, zo’n belangrijk doelpunt te maken.

Helaas was hiermee de koek op bij Sparta Nijkerk en had het niet meer de kracht om de winnende treffer te maken. Dit zou ook niet echt verdiend geweest zijn. Het was de minste wedstrijd van het seizoen, echt zo’n wedstrijd om snel te vergeten.

Volgende week zaterdag 29 april opnieuw een thuiswedstrijd voor Sparta Nijkerk VR1, deze keer tegen Barneveld VR1, om 12:30 uur op De Ebbenhorst.