Walk Inn Boys verslaat kampioen

De zaalvoetballers van Walk Inn Boys speelden woensdag de laatste wedstrijd van het seizoen en stonden in sporthal Corlaer tegenover Brasil’77 dat een paar weken geleden al kampioen van de Topklasse E was geworden.

Ondanks dat er voor beide teams niets meer op het spel stond, wilde Walk Inn Boys het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Dit lukte uiteindelijk met een zeer verdiende 5-1 zege.

Walk Inn Boys begon fel aan de wedstrijd en zette Brasil’77 direct onder druk, maar de doelman bleek een te groot obstakel in het begin van de wedstrijd. Ondanks dat Brasil’77 niet in de sterkste formatie aantrad wilde het zich niet zomaar naar de slachtbank laten lijden en gaf behoorlijk tegengas. Hierdoor moest Walk Inn Boys-doelman Marc Razoux-Schultz een paar keer attent zijn. Het was voor de 50-jarige doelman zijn debuut in het eerste team.
Net op het moment dat iedereen dacht dat de rust zou worden gehaald met een 0-0 stand sloeg Walk Inn Boys twee keer toe en beide keren was Eric Doppenberg de doelpuntenmaker. Hierdoor ging de thuisclub met een 2-0 voorsprong de rust in.

Binnen een minuut in de tweede helft profiteerde Patrick Boor van het felle doorjagen op een verdediger van Brasil’77 en tekende in tweede instantie voor een 3-0 stand. In het verdere verloop van de tweede helft hield Walk Inn Boys de druk er op en liep via Auke Walet en de derde treffer van Eric Doppenberg uit naar een 5-0 voorsprong.

In de laatste vijf minuten waren de krachten wat op bij Walk Inn Boys en daar wist Brasil’77toch nog een keer van te profiteren, zodat Marc Razoux-Schultz toch een tegentreffer moest incasseren. Leuke bijkomstigheid was dat zijn zoon Arie-Tjerk in de allereerste wedstrijd van het seizoen zijn debuut in het eerste team maakte en Marc dus in de allerlaatste wedstrijd.

Door deze 5-1 overwinning sluit Walk Inn Boys de competitie af op een vierde plaats in de Topklasse E.