Dramatische nederlaag Sparta Nijkerk VR1 tegen tiental Barneveld

Wat een makkelijke middag leek te worden eindigde in een blamage voor de vrouwen van Sparta Nijkerk.

Het kende vooraf al het gevaar van de spits van Barneveld, maar kon niet voorkomen dat zij 4 keer scoorde, waardoor de Barnevelders met een 3-4 overwinning aan de haal gingen.

Barneveld begon de wedstrijd met maar 10 speelsters. Toen Cynthia van den Bor al in de 2e minuut, na een assist van Lieke van de Grootevheen, de 1-0 binnen schoot, leek niets een grote overwinning in de weg te zitten. Maar de snelle en zeer behendige nummer 11 van Barneveld dacht daar anders over. Heel eenvoudig passeerde ze een aantal Spartaspeelsters en zette de 1-1 op het scorebord. In de 22e minuut een identieke situatie, een dribbel en een afronding, 1-2.

Sparta Nijkerk wist zich totaal geen raad met de overtal situatie, zelfs niet toen het nog even tegen maar 9 speelsters kwam te staan. Het liep als een kip zonder kop over het veld, simpele passjes over 5 meter kwamen niet aan en met name het middenveld kreeg totaal geen grip op de wedstrijd.

Toch kwam er voor de rust nog de gelijkmaker. Deze kwam op naam van Marit Kraaij, die een voorzet van Marline Bassie bij de 2e paal netjes binnen werkte.

Met een aantal wissels in de rust was de verwachting dat het klusje alsnog wel even geklaard kon worden, maar daar kwam niks van terecht. Elvira Dokter scoorde nog wel de 3-2 (assist Lara van Roon), maar de spits van Barneveld had opnieuw het laatste woord. In de 73e minuut profiteerde ze van gerommel in de Sparta verdediging en in blessuretijd zorgde ze voor de genadeklap door de 3-4 binnen te schieten. Een dramatisch einde van een bizar slechte wedstrijd.

Volgende week zaterdag zal Sparta Nijkerk alles op alles moeten zetten om de competitie nog op een waardige manier af te sluiten. Het speelt dan een uitwedstrijd tegen Zwart Wit ’63 VR1 in Harderwijk.
Een overwinning betekent een zekere, maar toch enigszins teleurstellende, 3e plek in de eindstand van de competitie.