Leuk skeeleren tijdens Dave van Damcup op SSVNbaan (video)

Foto:

Zaterdag werd op de baan van SSVN aan de Watergoorweg een van de skeelerwedstrijden van de Dave van Dam Inline Cup gereden.

De wedstrijd was vooral bedoeld voor de jeugd. Vanuit heel Nederland waren er weer skeeleraars naar de baan aan de Watergoorweg gekomen om met elkaar te strijden om de prijzen. Van de Schaats en Skeelervereniging Nijkerk stonden 16 rijders aan de start.

Van die 16 rijders waren er 11 kinderen die voor het eerst mee deden aan een skeelerwedstrijd. De kinderen rijden verschillende afstanden en aan het einde van de dag wordt gekeken wie gemiddeld het beste heeft gepresteerd. Bij de P4 werd Bente van Dasselaar 5e in haar categorie. Lieke Kaaij werd bij de P3 zelfs 3e. Ze reed heel constant, want op alle afstanden werd zij 3e. Trots liep zij met haar mooie medaille langs de baan. Miranda van den Akker finishte net na haar en werd 4e. Bij de P2 deden maar liefst 14 meisjes mee. Luna van Polen finishte in de middenmoot met een 7e plaats. Bij de P2 jongens stonden wel 3 Nijkerkse jongens aan de start. Tobias, Peter en Luca werden respectievelijk 9e, 10e en 12e.

Bij de P1 meisjes was de SSVN ook goed vertegenwoordigd. Britt van de Put greep net naast de prijzen en werd 4e. Op de tijdrit wist zij nog de 3e tijd te behalen. Carlijn Kaaij werd 11e, Demi Meinten 12e en Jorinde van den Akker 16e. Bij je Jongens P1 werden Chris en Henk 11e en 12e. Bij de Kadetten meisjes was het de beurt aan Nika van Dasselaar en Diede Wallet. Diede werd 10e en Nika 5e. Ook bij de Kadetten Jongens stonden 2 SSVN’ers aan de start. Jari van Polen en Matthijs de Feijter. Nadat Jari 2e werd op de tijdrit, won hij daarna alle afstanden. Tijdens de puntenkoers stak hij met kop en schouders boven de concurrentie uit en wist hij het hele veld te dubbelen. Een knappe prestatie, hij haalde daarmee de eerste plaats binnen. Matthijs bleef goed doorzetten en sleepte de 5e plaats binnen.

De volgende wedstrijd binnen de competitie zal in Gouda zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen