Therese Klompenhouwer is wereldtitel kwijt

Foto:

HALLE-ZOERSEL – Marianne Mortensen wint voor de eerste keer in haar carrière van Klompenhouwer; geen derde wereldtitel op rij voor Nijkerkse; niveau WK voor Dames blijft vooralsnog achter bij verwachtingen

Hoe vaak hebben ze in tien jaar tegen elkaar gespeeld: Therese Klompenhouwer, de tweevoudige wereldkampioene, en Marianne Mortensen, de 53-jarige Deense speelster zonder opvallend palmares. Tien keer? En altijd won Therese Klompenhouwer, tot die ene wedstrijd, deze zaterdagavond op het WK voor dames in Halle-Zoersel. De Nederlandse titelverdedigster speelde verre van goed, Marianne Mortensen steeg boven zichzelf uit en won met 30-26 in 34 beurten.

Kansen verkeken dus voor Therese Klompenhouwer op een derde wereldtitel op rij. Korte reactie van haar kant: ,,Het was niet goed.” Daarna, stilte.

Marianne Mortensen was dolgelukkig. ,,Mijn eerste keer dat ik van Therese win, ik ben er heel blij mee”, zei de Deense uit Aarhus, die samen met haar man de zorg heeft over tien kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar.
Wie de overgebleven kanshebbers dan wel zijn? Orie Hida, de 41-jarige Japanse met drie wereldtitels op haar naam. Mi Rae Lee, de jonge Koreaanse, die vorig jaar al in de finale stond. En Gülsen Degener, met nog geen grote titel op haar naam, maar wel heel goed in de partij voor de kwartfinale tegen de andere Koreaanse, Shin Young Lee.

bijdrage van Frits Bakker

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen