Sparta JO0-F10: kampioen in derby

Zaterdag stond de laatste en belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma, de derby bij Veensche Boys. Inzet van deze wedstrijd was het kampioenschap.

Bij winst is Sparta zeker van de schaal en elke andere uitslag waren ze afhankelijk van het duel Rood Wit –Zwart Wit. Er werd op tijd vertrokken naar het Veen om daar voor alle drukte te arriveren. Er was een grote opkomst van ouders, opa’s en oma’s, familie en vrienden die allemaal getuigen wilden zijn van deze partij.

Sparta begon de wedstrijd moeizaam en had last van kampioensdruk. Veensche Boys wilde de oranje leeuwen niet op hun sportpark kampioen laten worden. Na een paar kleine kansjes aan de zijde van Sparta was het na een minuut of vijf Ziggy die over de rechterkant kwam en de bal mooi voorgaf op Niels die daaruit scoorde 0-1. Lang genoot Sparta niet van deze voorsprong doordat de jongens in gedachte al op de kar zaten en zo de Boys een goede kans gaven op de gelijkmaker. De Boys liepen door de verdediging heen en kwamen alleen voor Thijs terecht die kansloos was op het schot wat volgde 1-1.

Even leek het er op dat de Veenders door wilden zetten maar uit het niets was daar opeens Niels die van afstand de bal via binnenkant paal in de touwen schoot 1-2. Sparta werd hierdoor weer wakker geschud en het besef was er dat er toch serieus gespeeld moest gaan worden voor de winst. Het bleef de verdere eerste helft bij een paar kleine kansjes van Niels, Semih en Dennis. Deze laatste was totaal niet fit omdat hij de dagen ervoor grieperig was.

In de rust werd Thijs vervangen door de niet fitte Dennis die het de tweede helft op goal mocht proberen en Thijs de verdediging mocht versterken. En met medeweten dat het in Putten nog steeds 0-0 was, kon Sparta de tweede helft beginnen met een 1-2 voorsprong. In de tweede helft ging Sparta beter voetballen en kwamen er weer kansen om de score te vergroten. Sparta was veel op de helft van de Veenders te vinden en zo kwam het dat de bal bij Raf terecht kwam die dan ook gelijk uithaalde en tegen de keeper aan schoot. In de rebound kreeg Raf een tweede kans maar helaas lukte het ook deze keer niet doel te treffen, maar daar stond Ziggy die de bal voor de voeten kreeg en de score wel kon verhogen 1-3.

Op het middenveld werden de duels gewonnen door Rosanne, Raf en Ziggy en Sparta kwam geen moment meer in gevaar. Semih probeerde vanuit de draai te scoren maar vond het zijnet. De verdediging ging steeds verder mee naar voren en sloten aan bij het middenveld. Joel ging nog verder naar voren en kreeg de bal voor zijn voeten en punterde hem binnen 1-4. Niet veel later was het de volgende verdediger die een doelpunt mee pakte Dit keer was het de goed spelende Tim die vanaf de rechterkant een paar spelers omzeilde en de bal in de verre hoek schoot 1-5. Sparta kreeg een minuut of zeven voor het einde nog een vrije trap waar Joel achter ging staan , hij schoot hem hard naar de linkerhoek maar de keeper stond een 6e goal in de weg.

Twee minuten later was het wel weer raak en was het Semih die de bal achter de keeper wist te krijgen 1-6. De rest van het duel bleef het bij kleine kansen maar die maakten de Boys ruim op tijd onschadelijk. Na het laatste fluitsignaal bleek dat het in Putten 3-1 was voor Rood Wit en was Sparta F10 Kampioen.

Het bleef in het Veen bij een klein feestje. In Nijkerk volgde de huldiging en kregen ze een mooie medaille omgehangen. Daarna gingen de jongens op een versierde bus voor een rondrit door de winkelstraten van de stad. Met veel getoeter en zang vanaf de bus werden ze met applaus gadegeslagen vanaf de kant. Na een ritje van een klein uur was er bij terugkomst op de Ebbenhorst groot applaus voor de F10 van sporters en toeschouwers van andere wedstrijden. Ook voor de F1 en F3 was er een kampioensfeest met rondrit. In de kantine kregen de spelers ook nog een beker voordat er werd er afgesloten met een patatje en limonade. En de net zo enthousiaste ouders praten nog na over het seizoen onder het genot van een drankje.