Deroue: terug naar de top

Foto:

DONNINGTON PARK – Het weekend op Imola verliep niet zoals Scott Deroue het graag had gezien.

Hij wist vooraf dat het moeilijk zou worden om zijn perfecte score vast te houden, maar de Kawasaki-coureur had gehoopt op meer dan een elfde positie. Er zat ditmaal echter niet meer in. Ondanks het tegenvallende resultaat op Italiaanse bodem staat Deroue nog altijd stevig aan de leiding van het WK Supersport 300 met 55 punten.

Het MtM Racing Team is inmiddels op Donington Park gearriveerd voor de volgende ronde. De vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap wordt op een baan gereden die Deroue goed kent uit zijn British Superbike-tijd. In 2015 wist de rijder uit Nijkerkerveen zelfs de race in de Moto3 te winnen. Ook in de Superstock 600-klasse, waar hij afgelopen jaar in reed, kwam Deroue wederom goed uit de verf op het Engelse circuit. Op de MV Agusta F3 675 wist hij vierde te worden en zette de snelste rondetijd neer.

Na een mindere score is het voor Deroue fijn om op een bekende baan zijn strijd in het WK Supersport 300 te vervolgen. Met vertrouwen gaat hij het weekend dan ook van start en verwacht weer voorin mee te strijden, zoals hij dat ook liet zien op Aragon en Assen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen