Sparta Nijkerk VR2 kampioen na zinderende finale

STROE – Het 2e vrouwenteam van Sparta Nijkerk is zaterdag na een bloedstollende finale en uitputtingsslag kampioen geworden van de 5e klasse

De dames promoveren daardoor naar de 4e klasse van het zaterdagvoetbal. Een uitzonderlijk knappe prestatie van dit jonge team, dat dit seizoen voor het eerst in de senioren voetbalde.

Een week eerder werd met 3-0 verloren van en in Stroe, waardoor er een beslissingswedstrijd nodig was tegen hetzelfde Stroe om te bepalen wie zich de uiteindelijke kampioen mocht noemen. Stroe had hierbij het geluk dat het op basis van een beter doelsaldo thuis mocht spelen.

Onder tropische omstandigheden ging Sparta Nijkerk op het Stroese kunstgras goed van start; het nam meteen het initiatief en creëerde ook een paar goede kansen. Het was echter Stroe dat de score opende; de eerste de beste aanval werd hard binnen geschoten. Een tegenvaller voor de Spartanen, maar het liet zich niet van de wijs brengen en vlak voor rust kwam daar de verdiende gelijkmaker.

Na rust eenzelfde spelbeeld: Sparta Nijkerk domineerde en Stroe loerde op de counter. Opnieuw kwam Stroe aan de leiding toen een corner door een geheel vrijstaande speelster simpel kon worden binnen geschoten. Met nog een dik half uur op de klok moest Sparta Nijkerk op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Een schot van zo’n 30 meter viel prachtig over de keepster in de goal, 2-2, verlengen dus.

De verlenging was een ware uitputtingsslag. De krachten vloeiden weg en het leek uit te draaien op strafschoppen. Maar daar had Sparta Nijkerk geen zin in en daarom besloot het om in de 118e minuut toch maar de beslissende treffer te produceren. De vreugde explosie die volgde was ongekend. Stroe had de kracht niet meer om binnen 2 minuten nog gelijk te maken en Sparta Nijkerk trok de 2-3 overwinning overtuigend over de streep en kon feest gaan vieren.

Een fantastische teamprestatie en een beloning voor een prachtig seizoen, dat boven alle verwachtingen verlopen is en misschien wel 1 van de meest opmerkelijke kampioenschappen is in de Sparta Nijkerk historie.