Sparta Korfbal: eind goed, al goed

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Foto:

ALMERE – De zucht van opluchting die de korfballers van Sparta afgelopen zaterdag op de velden van EKVA rond de klok van vijven slaakten was in Nijkerk bijna hoorbaar.

Eigenlijk maakte de ploeg het zich de laatste weken onnodig moeilijk en dat resulteerde in een beslissingswedstrijd tegen Exakwa (Lelystad). Precies op het goede moment piekte Sparta nog een keer en in wat misschien wel één van de beste wedstrijden van het seizoen was werd Exakwa met 26-15 afgedroogd. De Nijkerkers bleven daarmee behouden voor de eerste klasse.

“Nu ik er zo over nadenk ben ik vandaag eigenlijk de enige die gedegradeerd is”, grapte coach Hugo van Woudenberg na afloop van het duel. De Barnevelder verlaat Sparta en gaat in zijn woonplaats aan de slag bij ODIK. Juist die ploeg moet het volgend jaar een niveautje lager gaan proberen. “Maar daar moet het vandaag even niet over gaan. Ik sluit drie prachtige jaren bij Sparta af met lijfsbehoud en ik denk dat dit momenteel het maximaal haalbare is. Op momenten dat we klaar waren om onze prestaties verder uit te bouwen moest ik afscheid nemen van bepalende spelers. Spelers als Stefan Falkenberg en Annebertien de Vente had ik graag nog wat langer in m ijn ploeg gehad maar dat lukte niet.

Toen ik hier begon lag het ambitieuze plan “2020” nog op de plank maar we moeten eerlijk zijn: daar waar dat plan rept van korfbal op hoofdklasseniveau op korte termijn moet Sparta zich realiseren dat dit in de tussentijd niet haalbaar is gebleken. Er is werk aan de winkel voor mijn opvolger zeker nu er weer een leegloop plaatsvindt. Hij komt echter wél terecht bij één van de leukste clubs in de regio”.

Dat vond van Woudenberg de afgelopen week echter even niet. Juist op het moment dat zijn ploeg zich nog één keer op moest richten gaven spelers aan andere verplichtingen te hebben. Even leek het erop dat Jorik van de Grootevheen en Sander Motshagen zouden ontbreken maar na “een paar goede gesprekken” realiseerden zij zich gelukkig toch dat zij zó nooit hun actieve korfbalcarrière zouden kunnen beëindigen.

Motshagen nam, samen met Marieke van de Kraats (die negen keer scoorde!) zijn ploeg zelfs bij de hand en wees de Nijkerkers de weg naar de overtuigende zege. “Ik ben niet alleen voor mezelf blij dat we van degradatie verstoken zijn gebleven. Als ik kijk naar de TC waarin Bertine Fiegen en Stieneke Ruitenbeek afgelopen weken soms slapeloze nachten hebben gehad van de instelling van sommige spelers dan was het hen ook zó gegund. Eind goed, al goed. En nu lekker vakantie!” besloot van Woudenberg

Verslaggever Nico Fiegen: “Bijgaand het laatste verslag van dit seizoen. Voor mij ook het laatste verslag voor de korfbalclub. Ik heb het ruim 20 jaar met plezier gedaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen