Deroue in gevecht op Italiaanse bodem

Foto:

MISANO – Na drie weken rust staat dit weekend de volgende wedstrijd voor het WK Supersport 300 op het programma.

Nog altijd als klassementsleider komt Deroue aan in Misano, een baan die hij kent uit zijn GP-seizoen. Die ervaring zal broodnodig zijn, aangezien de Italiaanse deelnemers altijd snel zijn op hun eigen circuits. Dat zal nu niet heel veel anders zijn. Vooral Alfonso Coppola moet door Scott Deroue in de gaten gehouden worden. De negentienjarige Yamaha-rijder is de laatste wedstrijden de voornaamste tegenstander voor de Nederlander geworden, mede door een zege op Donington Park.

MtM Racing is er alles aan gelegen om Deroue zo goed mogelijk in het gevecht tegen thuisrijder Coppola te zetten. De Belgische equipe voorziet hem dan ook van een perfect geprepareerde Kawasaki Ninja 300, zoals ze dat ook in de afgelopen vier raceweekenden voor elkaar wisten te krijgen. Op die manier kan hij in Misano aan de slag gaan om strijdbaar aan de start te staan om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Deroue: “Misano ken ik nog van mijn Grand Prix-jaar en dat baantje lag me wel. Ik hoop die ervaring te kunnen gebruiken tijdens het komende weekend en dat zal nodig zijn ook. Vooral die Italianen komen altijd sterk voor de dag als ze in eigen land racen. Mijn ogen zullen vooral gericht zijn op Coppola, omdat hij de laatste paar races dichterbij is gekomen. Echter, ik ga me uiteraard vooral focussen op een goede set-up voor de race, om in de kopgroep te zitten. Dat is het voornaamste doel, ook in Misano. Zoveel mogelijk punten zien te pakken voor het kampioenschap.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen