Deroue uit uitslag verwijderd

Foto:

LAUSITZRING – De Italiaan Alfonso Coppola heeft op de Lausitzring zijn eerste officiĆ«le overwinning in de WorldSSP300 klasse gepakt.

In een spannend gevecht tot aan de lijn hield hij Marc Garcia en Mika Perez, die de leiding in het kampioenschap overneemt van Scott Deroue, achter zich. Robert Schotman was met de vierde plaats de best geplaatste Nederlander.

Coppola maakte vanaf pole de beste start, maar zoals in elke WorldSSP300 race werd het een slipstream-gevecht en op de lange rechte stukken van de Lausitsring was dat niet anders. Al snel ontstond er een groep van tien coureurs, waarbij Scott Deroue en Robert Schotman de Nederlandse kleuren verdedigden.

Na afloop van de technische keuring is Deroue (en ook zijn teamgenoot Chris Taylor) uit de uitslag gehaald vanwege het feit dat zijn Kawasaki niet conform het technisch reglement bleek te zijn (te korte achterbrug). Deroue raakt hierdoor zijn vijfde plaats kwijt, tevens zakt de Nederlander in de tussenstand van het kampioenschap van de tweede naar de vijfde plaats (in onderstaande links is de uitslag en de tussenstand reeds aangepast).

Het team vecht de diskwalificatie echter aan, dus het is nog niet volledig duidelijk of Deroue daadwerkelijk zijn punten moet inleveren.

bron: Racesport.nl

Reactie van Deroue

“Het weekend verliep redelijk voorspoedig, waarbij ik wist dat het moeilijk zou zijn om de tussenstand te blijven leiden. Toch kon ik goed meekomen in de kopgroep, maar in de eindfase moest ik toch Perez, Garcia en Coppola laten gaan. Lastig en dus moest ik me focussen op het binnenhalen van plek vier. Dat leek te lukken, maar Robert (Schotman) kon me nog net voorbij komen. Daar baal ik wel van, maar de elf punten zijn van belang voor het kampioenschap.
Helaas kreeg ik na de wedstrijd te horen dat ik gediskwalificeerd werd, vanwege een aangepaste achterbrug. Heel zuur, maar het team vecht deze beslissing aan. Ik heb er goede hoop op dat ik mijn punten mag behouden. Mocht dat niet zo zijn, dan is mijn missie om wereldkampioen te worden wel een stuk lastiger gemaakt. Maar, we hebben nog drie races te gaan en daar ga ik me weer van mijn beste kant laten zien.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen