Kampioenschap Oost geplaagd door droes-perikelen

Foto: Silvan Schrier

Aanstaande zaterdag heeft Mendistrict Oost in Nijkerkerveen haar kampioenschappen dressuur en vaardigheid gepland.

Maar de organisatie wordt geplaagd door problemen en maakt het volgende kenbaar.

‘Op zaterdag 26 augustus vindt het Districtkampioenschap dressuur en vaardigheid en tevens de selectie voor de Hippiade Mennen plaats op Ruiter Sport Centrum Kraaij in Nijkerkerveen.

Terwijl alle voorbereidingen bijna zijn afgerond, doet zich het volgende voor. Op vrijdagavond 18 augustus is bij een van de pensionpaarden op Ruiter Sport Centrum Kraaij in Nijkerkerveen droes geconstateerd. Het betreffende paard is elders in quarantaine gezet. In overleg met de dierenarts is besloten dat zondag van alle paarden een swab is afgenomen. Waarschijnlijk is de uitslag aanstaande donderdag bekend.

De pensionstal is een afgeschermde ruimte en is inmiddels al gesloten. De stal staat niet in direct contact met de overige voorzieningen, deze worden uiteraard uit voorzorg voor de wedstrijd gedesinfecteerd. Tijdens de wedstrijd is er een duidelijke scheiding tussen het wedstrijdterrein en het manegebedrijf.

Het parkeren is achter de dressuurringen en afgeschermd van de manege. Het bestuur van Mendistrict Oost laat vooralsnog de wedstrijd zaterdag 26 augustus gewoon doorgaan. Wel overleggen we nog met de dierenarts, RSC Kraaij en de KNHS hoe we dit op een verantwoorde manier kunnen doen.’

bron: mensport.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen