Flitsende start Sparta Nijkerk VR1

Na een paar trainingen stond zaterdag de eerste oefenwedstrijd op het programma voor de vrouwen van Sparta Nijkerk. Tegenstander was CJVV VR1 uit Amersfoort, dat net als Sparta uitkomt in de 4e klasse.

In de vernieuwde samenstelling was meteen te zien dat er in dit Sparta Nijkerk veel voetballend vermogen zit. Het eerste aanvallende gevaar kwam dan ook van de Spartanen. Helaas leidde dat nog niet tot een doelpunt. Aan de andere kant deed CJVV het beter; hun eerste aanval was meteen raak, 0-1 in de 6e minuut.

Sparta Nijkerk bleef rustig, combineerde prima en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Het was minuut 29 toen Christianne van Bloemendaal een combinatie met Elvira Dokter netjes afrondde.
CJVV was vervolgens af en toe gevaarlijk vanuit de counter, raakte ook de paal, maar Sparta bleef de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong door Rolien Taankink die een perfect genomen corner van Demi van den Brink simpel binnen kon schieten. Vlak voor rust maakte Taankink ook de 3-1 na een assist van Cynthia van den Bor.

Met een 4-tal wissels in de rust was het weer even zoeken naar de juiste afstemming. CJVV zette iets meer druk, had een penalty moeten krijgen die het niet kreeg en kwam terug in de wedstrijd door de 3-2 binnen te schieten. Maar daarmee was het gedaan met de Amersfoortse vrouwen; Sparta Nijkerk pakte het initiatief terug en liet weer een aantal fraaie aanvallen zien, die resulteerden in nog 4 doelpunten. Rolien Taankink maakte haar 3e (schitterende crosspass Demi van den Brink) en 4e doelpunt, Elvira Dokter bekroonde haar goede wedstrijd met de 6-2 en Eva Stam schoot vanaf de 16 meter de 7-2 via de binnenkant paal in de touwen.