Grote bekerzege Sparta Nijkerk VR1

Na een paar uitstekende oefenwedstrijden stond zaterdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma.

Tegenstander in deze bekerwedstrijd was 5e klasser Kesteren VR1.

Onder prachtige weersomstandigheden begon Sparta Nijkerk weer vol op de aanval. Het resulteerde meteen in de 1-0; Sara Groters bediende Rolien Taankink, die goed afrondde.
Het leek allemaal weer erg makkelijk te worden, maar er brak een mindere fase aan. Sparta Nijkerk speelde erg slordig, hanteerde te veel lange ballen en ging te veel mee in het spel van Kesteren. Kansen waren er nog wel, maar het doelpunt viel na 20 minuten zeer verassend aan de andere kant. De nr 8 van Kesteren, veruit hun beste speelster, schoot de bal vanaf een meter of 40 over de Sparta keepster in het doel.
Kesteren kreeg het idee dat er iets te halen viel, maar daar kwam snel een einde aan toen Sparta Nijkerk tussen de 29e en 34e minuut maar liefst 4 keer scoorde (Sara Groters, Rolien Taankink en Elvira Dokter (2x)). Omdat ook Kesteren nog een keer op identieke wijze scoorde, werd de ruststand 5-2.

Direct na rust opnieuw een erg sterke fase van de Spartanen. Snel uitgevoerde combinaties leveren binnen 10 minuten weer 4 doelpunten op. Na 56 minuten was het al 9-2. Doelpunten kwamen van Rolien Taankink, Elvira Dokter (2x) en Demi van den Brink.

Omdat er twijfel was of het scorebord de dubbele cijfers wel aankon, besloot Sparta Nijkerk het hierbij maar te laten. Kesteren wist nog wel een keer te scoren. Een corner werd wat ongelukkig in eigen doel gewerkt. Maar dit doelpunt was alleen voor de statistieken en Sparta Nijkerk kan zich op gaan maken voor de volgende bekerwedstrijd, zaterdag 9 september om 12:30 uur in Ermelo tegen DVS’33 VR2.