LandRover wint Polotoernooi

Foto:

De vierde editie van de Polo & Country Fair werd gespeeld onder perfecte omstandigheden met een aangenaam september-zonnetje.

Polo is een mengeling van hockey en rugby, maar dan gespeeld op een paard met een snelheid van 40 tot 60 km per uur. Polo heeft alles in zich wat een sport aantrekkelijk maakt. Kracht, snelheid, spanning en risico. Het wordt daarom ook wel vergeleken met ijshockey te paard.

Polo Club Midden-Nederland organiseert dit evenement jaarlijks om de sport polo te tonen aan het publiek en dat is dit jaar bijzonder goed gelukt. Het publiek kwam in grote getale en de reacties waren zeer positief. De enthousiaste commentator wist het publiek als geen ander te betrekken bij het spel en de toeschouwers zaten op het puntje van hun strobaal. Teamsponsors House of Eleonore, Van der Gang en Rabobank waren zeer tevreden over de prestaties van hun teams, maar het was LandRover, dat er dit jaar met de cup vandoor ging.

Veel respect was er voor de paarden die bloedsnel kunnen draaien en accelereren en spelers met hun behendigheid en lef. De organisatie is in handen van polospelers wat terug te zien is in betrokkenheid en ware passie voor de sport. De bezoekers hebben de pollen na de wedstrijden weer zorgvuldig terug getrapt bij de treading-in en zo kan het veld weer herstellen voor de volgende wedstrijd.

Country Fair

Op zaterdag stond er een zeer gevarieerde Country Fair met tientallen tenten en kraampjes, Van der Gang horloges, sieraden van House of Eleonore en aanvullende activiteiten als Birdlive met uilen en roofvogels, de LandRover Experience, pony-ritjes van Stal Jacobs en bezoekers konden zelf een balletje slaan op het houten paard van Rabobank.

De verzorging van de inwendige mens was in de toegewijde handen van Huis de Salentein en het publiek kon kennis maken met diverse Argentijnse lekkernijen en uitstekende wijnen.

De poloclub is gevestigd op het terrein van Stal Lozeman en heeft nog een tweede veld in Groenekan. Voor degene die deze sport ook wel eens zou willen proberen worden er het hele jaar door introductie-lessen gegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen