Sparta Nijkerk VR1 pas in 2e helft langs DVS’33 Ermelo VR2

In een matige wedstrijd heeft Sparta Nijkerk VR1 een 1-5 overwinning behaald op DVS’33 Ermelo VR2. Na een 1-1 ruststand werd na rust pas het verschil gemaakt.

Zoals verwacht had Sparta Nijkerk heel veel balbezit, maar het deed daar veel te weinig mee. Het spel was te traag en oogde ongeïnspireerd. Ook de 8 corners leverden niets op en een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.
DVS’33 was nog niet in de buurt van het Sparta doel geweest, maar kwam in de 32e minuut toch op voorsprong, toen een diepe bal achter de Nijkerkse verdediging viel en met een lob over de ver uit het doel staande keepster werd geschoten. Pas in de 44e minuut kwam Sparta Nijkerk op gelijke hoogte; Sara Groters bediende Christianne van Bloemendaal, die beheerst afrondde.
Met een ontevreden gevoel werd de kleedkamer opgezocht en iedereen was er van overtuigd dat het anders en beter moest.

In de tweede helft was de instelling dan ook wat beter en al snel lag de 1-2 in het doel; Demi van den Brink scoorde op aangeven van Eline Tingen. Het veldoverwicht werd uiteindelijk uitgedrukt in nog 3 doelpunten van Jivika van Loenen, de tweede van Demi van den Brink en van Eva Stam, die in de laatste minuut de stand naar 1-5 tilde.

Zo werd ook de 2e bekerwedstrijd omgezet in een ruime overwinning. Omdat Horst VR1 verrassend verloor bij Kesteren VR1, heeft Sparta Nijkerk volgende week aan een gelijkspel genoeg om door te gaan in de beker. Maar gezien de ambities die het team heeft zal het weer vol voor de winst gaan, zaterdag 16 september om 12:30 uur thuis op de Ebbenhorst.