Hippiade mennen naar Ruitersportcentrum Kraaij

Foto: Silvan Schrier

ERMELO (KNHS) – Het grasterrein van het Nationaal Hippisch Centrum heeft het de afgelopen week door langdurige, zware regenval flink te verduren gehad.

Vandaag is besloten dat het niet verantwoord is om Hippiade Mennen 2017 op het terrein te laten verrijden. Het KNHS-kampioenschap zou aanvankelijk aankomende zaterdag 16 september gehouden worden in Ermelo. Het evenement is nu verplaatst naar zaterdag 23 september bij Ruitersportcentrum Kraaij in Nijkerkerveen.

“Het is natuurlijk heel spijtig dat we de Hippiade Mennen niet op ons eigen centrum kunnen houden,” zegt Rens Plandsoen, algemeen directeur van de KNHS.” Er is de afgelopen dagen zoveel regen gevallen en het terrein is al weken intensief gebruikt voor grote evenementen. Het grasterrein dat nodig is voor tien dressuurbanen en het parkeren is nu onvoldoende veilig. Gelukkig is de prachtige accommodatie van manege Kraaij beschikbaar en kan de Hippiade Mennen volledig verplaatst worden. Ruitersportcentrum Kraaij faciliteert al jaren grote menwedstrijden. Zo werd eind juni daar ook het Districtskampioenschap Oost gehouden.

Reacties