Flevo dames komen knap terug

Foto: Arjen Gerritsma

VEENENDAAL – De dames van Flevo wisten niet wat ze konden verwachten, kwamen dichtbij, maar lieten de punten toch bij Rzc.

Ze begonnen de wedstrijd met als doel lekker spelen en even aftasten wat de tegenstander doet.

De eerste periode ging gelijk op. Er werd heel veel heen en weer gezwommen en van beide kanten werden er kansen gecreëerd. Naomi Heimensen maakte de openingstreffer met een mooie midvooractie. Deze periode scoorde Vera Molan de 2-2 met een lekker zwemactie. Molan is doorgeschoven vanuit de jeugd en zal dit seizoen het eerste damesteam versterken. Deze periode werd afgesloten met 3-2

De tweede periode deed Rzc er een tandje bij en werden de dames van Flevo meerdere keren verrast door een uitbraak van Rzc. Margrita Bolink wist alleen in deze periode nog te scoren. Intussen was de achterstand al uitgelopen tot 8-3.

In de derde periode moesten de Nijkerkers echt scherp blijven en zuinig op de ballen zijn om te verkomen dat ze helemaal het bad uit werden gespeeld. Dit voerde de dames van Flevo goed uit . Zo werd het de periode van Flevo. Naomi Heimensen en Jette Bokkers wisten de bal achter de keeper te leggen en dit lukte Rzc maar een keer deze periode.

De dames van Flevo keken nog steeds tegen een achterstand aan van 9-5 en gezien de de hele wedstrijd zat er geen winst meer in. De dames spraken af om de laatste periode gebruik te maken van een andere tactiek zodat ze dat lekker konden “trainen”. Dit pakte echter heel anders uit. De dames van Rzc raakten  helemaal de kluts kwijt. Hier maakt Naomi Heimensen twee keer goed gebruik van en Jette Bokkers (ook door geschoven uit de jeugd) wist ook haar doelpunt mee te pikken.

Zo stond er met nog 3.52 minuten op de klok ineens 9-8 op het scorenbord en kregen de dames van Flevo toch weer een beetje het idee dat er nog wel een puntje te halen viel. Vrij snel daarna viel door een bijzondere rare situatie de 10-8 wat het net weer lastiger maakte voor de dames van Flevo. Toch bleven de dames uit Nijkerk strijden maar mocht het hier meer lukken. Tevreden over het tweede deel van de wedstrijd, en met een plan voor de thuiswedstrijd tegen Rzc vertrokken de dames weer huiswaarts. Volgende week komen de dames van Proteus uit Twello op bezoek in Nijkerk.

bijdrage van Vivian Haandrikman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen