Lunteren draait Veensche Boys te laat duimschroeven aan

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Veensche Boys tegen Lunteren aan het langste eind getrokken.

In de eerste helft domineerde de ploeg uit Nijkerkerveen de wedstrijd en kwam het terecht met 2-1 voor, in de daaropvolgende 45 minuten was het Lunteren dat de klok sloeg, maar niet meer langszij kwam. Hierdoor blijft Veensche Boys medekoploper met maximaal twaalf punten uit vier wedstrijden.

Een gemakkelijke wedstrijd was het niet, al was het alleen maar vanwege de moeilijk te bespelen grasmat. Lunteren, met vijf man in de verdediging, gaf in de eerste helft niet thuis en leek onder de indruk van het technisch goed onderlegde Veensche Boys. Het was derhalve Veensche Boys dat rake klappen uitdeelde, maar de eerste dreun werd maar niet vertaald in doelpunten. Een schot bijvoorbeeld tegen de paal van Bas van de Grootevheen was hiervan een wapenfeit. Toch was het de gastheer die op verrassend op voorsprong. Uit één van haar spaarzame kansen werd een frommelgoal van oud-Spartaan Jorn Mocking met het hoofd onderkant lat in de goal verwerkt. Het is het eerste tegendoelpunt van de Blauwe Helden.

Uiteindelijk wist Veensche Boys het halverwege de eerste 45 minuten recht te zetten door kort achter elkaar de 1-1 te scoren (makkelijk gegeven penalty door Danny Brouwer) en de 1-2 op het scorebord te zetten (afstandschot van Stefan Fredriksen via een bal die de scheidsrechter beroerde). Danny Brouwer en Edwin van der Molen hadden die voorsprong met gemak kunnen uitbouwen, maar Veensche Boys vergat de wedstrijd op slot te zetten.

In de tweede helft had Veensche Boys veel minder in te brengen. Lunteren nam de touwtjes in handen en het mag van geluk heten dat Lunteren voorin niet scherp genoeg was. De gasten uit Nijkerkerveen konden alleen nog in de omschakeling voor verrassingen zorgen met missers van Yannick Bouw en Bas van de Grootevheen, maar echt gevaar stichten was er niet meer bij. Lunteren draaide de ploeg uit Nijkerkerveen stevig de duimschroeven aan. Uiteindelijk kon iedereen bij Veensche Boys opgelucht adem halen toen de scheidsrechter De Vries voor het einde floot. Helemaal ongeschonden is de voorhoede van Veensche Boys er niet uitgekomen.

Harry Hamstra en Danny Brouwer zijn met ernstige enkelblessures uitgevallen en die zien er niet best uit.