Hoevelaken naar linker rijtje

HULSHORST – Na een valse start, met twee nederlagen, is sc Hoevelaken inmiddels al weer twee wedstrijden verder. Beide duels, tegen de puntlozen Elspeet en afgelopen zaterdag Hulshorst, werden de voorbije weken gewonnen.

Daardoor heeft de Hoevelakense hoofdmacht zich inmiddels in het linker rijtje weten te vestigen. Wat daarvan de waarde is zal nog moeten blijken. Teuge en Batavia ’90, beide overwinnaars in de openingsduels, zijn vervolgens blijven steken en staan inmiddels onder Hoevelaken op de ranglijst. Komende zaterdag komt Barneveld naar Hoevelaken, ook nog geen hoogvlieger. Daarna volgen Zwart – Wit en Terschuurse Boys, ploegen die ook nog onder Hoevelaken staan. Vervolgens kan de borst worden natgemaakt voor de duels met de ‘zware jongens’, ploegen die een goede competitiestart kennen.

De wedstrijd tussen Hoevelaken en Hulshorst kende een rommelig openingskwartier, waarin van goed voetbal van beide kanten geen sprake was. Hoevelaken was in genoemd kwartier wel de ploeg met de meeste kansen, die ontstonden vanuit scherpe voorzetten en hoekschoppen. Hoevelaken kreeg in het ‘vijandelijke’ strafschopgebied alle vrijheid, omdat de sluitpost van Hulshorst bij alle ballen voor het doel stijf op zijn doellijn bleef staan. “Ik werk daar al anderhalf jaar met hem aan, maar hij durft gewoon zijn doel niet uit te komen”, legde de keeperstrainer van Hulshorst na afloop uit. “Ook mijn voorganger heeft hieraan al veel tijd gespendeerd, maar de angst regeert”.

Hoe dan ook, doordat genoemde doelman aan zijn doellijn genageld bleef ontstonden er goede kopkansen voor achtereenvolgens Rudy Baalman (naast, waar een treffer al werd geteld) en Lex van Middelaar. Bij deze actie ranselde de doelman de bal fabelachtig uit de bovenhoek, waardoor het 0-0 bleef. Een delegatielid van Hulshorst, die op één lijn stond met de achterlijn, verklaarde na afloop dat de bal royaal de doellijn was gepasseerd. Met het blote oog was dit echter voor spelers, toeschouwers en scheidsrechter niet zichtbaar.

Naast genoemde kopkansen kreeg Hoevelaken in het openingskwartier nog meer kansen om de score te openen, maar de doelman van Hulshorst liet zien, dat hij óp de doellijn vrijwel onpasseerbaar is. Met een aantal katachtige reddingen hield hij Hulshorst in de race.

Na vijftien minuten aanvalsdrang was het voorlopig gebeurd met het Hoevelakense offensief. Hulshorst nam voetballend de wedstrijd over, kreeg alle vrijheid om op het middenveld en aanvallend te combineren, waarbij van Hoevelakense druk, zoals in het openingsduel tegen Teuge, geen sprake was. Hoevelaken mocht blij zijn dat het, net als Hulshorst, een doelman in goede vorm had, want waar de goalie van Hulshorst zijn ploeg in het eerste kwartier op de been hield, daar deed Sjoerd Kloppenburg hetzelfde voor Hoevelaken in het laatste half uur van de eerste helft.

Hoevelaken – Hulshorst eindigde uiteindelijk met een 2-1 overwinning voor Hoevelaken, omdat er in de tweede helft wel werd gescoord. Vijf minuten na de thee was Pascal de Jong, sinds twee duels de nieuwe aanvoerder van de hoofdmacht, met zijn hoofd eerder bij de bal dan zijn tegenstander en kopte hij Hoevelaken vanuit een hoekschop van Randy Gerritsen naar een voorsprong. Hoevelaken kreeg vervolgens kansen om de voorsprong te vergroten, maar moest daarvoor wachten tot acht minuten voor tijd. Ruud Kassenaar, in de rust in het veld gekomen, schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal droog in de touwen. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, ware het niet dat Hulshorst vier minuten later met een tegentreffer de wedstrijd opnieuw spannend maakte. Zelfs de 2-2 leek op het bord te komen, maar met een fabelachtige redding in de slotseconden van de wedstrijd hield Sjoerd Kloppenburg namens Hoevelaken de drie punten op Kleinhoven.