Sparta korfbal speelt slechtste wedstrijd tot nu toe

BILTHOVEN – Alles leek erop dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag een hele leuke zou worden. Hoe anders pakte het uit

Mooi weer, twee goede teams en aardig veel publiek. Voorafgaand aan de wedstrijd had Sparta al 8 punten weten binnen te sprokkelen en tegenstander Nova (pas) 4.

Nog niet eens alle Nijkerkse supporters stonden langs de lijn in Bilthoven of Sparta keek al tegen een 6-0 achterstand aan. De ploeg uit Bilthoven rook bloed in de openingsfase en Sparta wist niet waar het kijken moest. Via 6-1 werd de score vergroot door de thuisploeg naar 10-2. Inmiddels was er al ingegrepen door Sparta-coach Jan-Tonny Visser.

Hij bracht Marieke naar het andere vak om daar meer aanvalskracht te brengen. Maar ook dit weerhield de thuisploeg er niet van om de stroomtrein nog een tandje harder te laten lopen. Een ontketende Maarten van Brenk, ex-korfballeaguespeler, nam zijn ploeg aan de hand en stormde door naar een 16-5 ruststand. Sparta creƫerde overigens wel steeds betere kansen. Het nodige vertrouwen en geluk ontbraken waardoor deze kansen niet in doelpunten werden omgezet.

Ook de tweede helft bracht weinig voor Sparta, Nova speelde rustig de wedstrijd uit en bleef ongestoord door scoren. Uiteindelijk stond er een uitslag op het bord waar niemand, behalve de thuisploeg, het nog over wilt hebben. 29-10.

Aankomende week heeft de selectie van Sparta vrij, wellicht helpt het om de slechtste wedstrijd van het seizoen te vergeten. Positief aan het veldseizoen is dat Sparta met een sterke 3e plaats het zaalseizoen in gaat, zes punten boven de degradatiestreep.

Sparta 2 wist net niet te stunten tegen koploper Antilopen, na een knappe inhaalrace duurde de wedstrijd net enkele minuten te kort waardoor zij met 13-12 verloren.