Telstar laat punt liggen

TERSCHUUR – Afgelopen zaterdag heeft Telstar/Dé Registermakelaar onnodig het eerste punt aan Revival geschonken.

Een voorsprong van drie punten werd uit handen gegeven, waarna de slotfase uiterst spannend was en de arbitrage daar ook haar aandeel in had. Beide ploegen eindigden met een gelijke stand (16-16).

Telstar opende aanvallend slordig en ook verdedigend was men niet scherp. Revival nam een 1-3 voorsprong, maar de Hoevelakers nivelleerde dit al gauw. In het restant van het eerste bedrijf hadden beide ploegen moeite om de korf te vinden, ondanks de vele opgelegde kansen. De ruststand van 7-7 sprak dan ook boekdelen.

Na rust was het Telstar dat het initiatief nam en via 10-8 uitliep naar 13-10. Op dat moment verzuimde de hoofdmacht om het verschil van vier te maken en Revival haakte aan. Inmiddels was de sfeer al grimmig geworden in het veld, waarbij de arbitrage alle moeite had om het hoofd erbij te houden. Gelukkig was dit aan twee kanten zo, maar de spelers wisten maar zelden waar ze aan toe waren. In de slotfase wisten beide ploegen niet het verschil te maken en eindigde de wedstrijd in een remise, waarbij beide ploegen vonden dat ze meer hadden verdiend. Eindstand 16-16.

Dit was de laatste wedstrijd van de eerste helft veld. De selectie van Telstar zal zich gaan voorbereiden op het zaalseizoen, waarbij vanaf dit jaar met schotklok wordt gespeeld.