Oorwassing Telstarkorfballers

Buurman ODIK uit Barneveld kwam langs en liet niets heel van de Hoevelakense intenties. Na een 7-16 ruststand werd het uiteindelijk maar liefst 14-31.

Het verhaal mag bekend worden verondersteld. ODIK heeft zich versterkt met drie heren die ervaring hebben opgedaan in de hoofdklasse en Korfbal League en Anke Hopman heeft van Telstar de overstap gemaakt naar ODIK. Daarmee was het op papier een lastige wedstrijd en in het veld eveneens, zo bleek.

In de eerste helft kwamen de Hoevelakers er niet aan te pas. De afronding was ondermaats. Telstar speelde zich maar moeilijk onder de verdedigende druk van de Barnevelders uit. Laatstgenoemde hadden hier echter geen moeite mee. Zij haalden een hoog rendement en liepen zo gemakkelijk uit naar een ruime voorsprong. De ruststand van 7-16 was dan ook alles zeggend.

Na rust veranderde er aan het speelbeeld weinig. Enkele wissels van coach Van der Klis zorgden voor wat meer stabiliteit en aanvallend vermogen, maar het onderbrak de scoringsdrift van ODIK allerminst. Persoonlijke fouten van de Hoevelakers werden afgestraft, waar hier andersom geen gebruik van werd gemaakt. De eindstand van 14-31 was dan ook geenszins vertekend.

Een pijnlijk resultaat voor de Hoevelakense hoofdmacht, maar geen man overboord. Komende week wacht MIA. De Amersfoorters wonnen hun openingswedstrijd ruim en Telstar moet dan ook vol aan de bak om de eerste punten mee naar Hoevelaken te nemen. Aanvang 19:30 in sporthal De Bokkeduinen te Amersfoort.