Hoevelaken pakt drie belangrijke punten

KRACHTIGHUIZEN – Het was koud en vochtig terwijl de vlaggenschepen van Rood-Wit ’58 en Hoevelaken hun competitiewedstrijd afwerkten.

Hoewel het een vreemde vergelijking is, kunnen genoemde weersomstandigheden ook worden gebruikt voor het overgrote deel van dit duel. Op een soms Thialf-achtig veld konden de spelers van beide ploegen elkaar op veel momenten zo slecht vinden, dat er sprake was van drie prutsende partijen: Rood-Wit, Hoevelaken en de scheidsrechter van dienst.

Nog een vreemde vergelijking: voor futiliteiten en het nauwelijks hanteren van de voordeelregel floot de scheidsrechter op veel momenten de wedstrijd dood. En dat op de dag, dat de teams van sc Hoevelaken hun wedstrijden begonnen met een minuut stilte, vanwege het overlijden op dinsdag 14 november 2017 van Teus van Rootselaar, lid van het eerste uur en tevens Lid van Verdiensten.

Hoe dan ook, na twee koude en natte speelhelften gingen de punten mee naar Hoevelaken. Nadat Hoevelaken zich onder de optische druk van Rood-Wit had uitgewerkt werd het in de 36e minuut vanuit een voorzet van Joeri van den Hoeven 1-0 voor Hoevelaken. De meningen waren verdeeld over het feit of Michel van den Bunt de bal net wel of net niet met zijn hoofd wist te raken, maar de schutter gaf daarover na afloop zelf uitsluitsel: “Ik raakte de bal nog net”.

Na de thee ging het geploeter verder, maar was het uiteindelijk Randy Gerritsen, die na een kwartier spelen de genadeklap uitdeelde. Met een prachtige uithaal, waarbij de bal nog een tegenstander toucheerde, bracht hij Hoevelaken op een veilig lijkende marge. Coen Bos had vervolgens de deur definitief in het slot kunnen gooien, maar na een goede actie mikte hij de bal net over de kruising. In de laatste minuten werd de wedstrijd toch nog spannend. Rood-Wit wist terug te komen tot 1-2 en ging in de laatste minuten, waarvan er acht in de extra tijd werden afgelegd, op zoek naar de gelijkmaker. Ook de doelman van dienst ging mee naar het front, maar richtte daar meer schade aan, dan dat het de Krachtighuizenaren voordeel bracht.

De aanvalspogingen leverden geen treffer op, waarmee Hoevelaken spekkoper werd in de Derde Klasse B. Weliswaar staan de mannen van Harry Oussoren nog altijd op positie zeven op de ranglijst, maar het verschil met de nummer twee, Terschuurse Boys, bedraagt slechts twee puntjes. Volgende week, wanneer VIOS Vaassen op bezoek komt, kan Hoevelaken derhalve goede zaken doen.