Mostert en De Vrij Vastgoed Holding ondertekenen koopcontract

Foto:

De bestaande diensten van beide bedrijven worden op de huidige locaties zelfstandig voortgezet.

Op woensdag 20 december is er een koopovereenkomst gesloten voor de aankoop van een bedrijfskavel. De besloten vennootschap Mostert & van de Weg en De Vrij Vastgoed Holding B.V bouwen gezamenlijk op een kavel van 5.440 m2 een nieuw bedrijfspand. Het pand dat gebouwd gaat worden is speciaal voor het behandelen van biologische grondstoffen door middel van CO2 hoge drukbehandeling en het schonen van de producten. De werkwijze is volgens een uniek concept.

Mostert & van de Weg is een familiebedrijf sinds 1975. Het bedrijf wordt nu geleid door de tweede generatie (Johan Mostert en André Mostert). Het bedrijf biedt diverse diensten aan in de agrarische markt. Sinds 2013 worden er ook biologische grondstoffen door middel van CO2 onder hoge druk behandeld. Met dit milieuvriendelijke proces worden alle in de voedingsstoffen aanwezige insecten gedood.

P. de Vrij Moerkapelle is ook een familiebedrijf, sinds 1928. Het bedrijf wordt nu geleid door de derde generatie (Aad de Vrij) en is gespecialiseerd in bewerking, opslag en verzending van specerijen, granen, peulvruchten, consumptiezaden en suikers. Het bedrijf investeert daarbij in de toekomst door toepassing van de nieuwste technieken.

In verband met een sterk toenemende vraag vanuit de markt, hebben beide bedrijven besloten tot intensieve samenwerking voor het gecombineerd verzorgen van drukbehandelingen en het direct daarna schonen van deze behandelde partijen vanuit één locatie.

Wethouder Patricia van Loozen is trots op de inspanningen van beide bedrijven: “Deze bedrijven kenmerken zich door passie voor hun producten en diensten. Zij leveren maatwerk en de dienstverlening is van hoge kwaliteit. Deze ondernemers combineren dit bovendien met vernieuwend bezig zijn. Hoe mooi is het dat zij dit doen vanuit een nieuw bedrijfspand in Nijkerk en daarmee de regio Food Valley mede op de kaart zetten als hét centrum voor agro-food in Nederland en de wereld.”

Ligging kavels De Flier

Met deze verkoop is een perceel verkocht op het bedrijventerrein De Flier. Dit bedrijventerrein ligt ten zuiden van Nijkerk langs de A28, afslag Nijkerk Zuid/Vathorst. In het noorden grenst het bedrijventerrein aan het kleinere bedrijventerrein Arkerpoort en de woonwijk Corlaer. De zuidkant en de oostkant grenzen aan agrarisch gebied. Voor een deel ligt het gebied langs de A28 Amersfoort/Zwolle. Op dit bedrijventerrein zijn nog voldoende kavels te koop. De gemeente staat altijd open voor een gesprek met geïnteresseerden.

Meer informatie is te vinden op de website: www.nijkerka28.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen