Arla stijgt naar niveau 4 MVO 

Als eerste zuivelonderneming in Nederland is Arla Foods Nederland gecertificeerd op niveau 4 van de MVO Prestatieladder. Twee jaar geleden werd Arla al gecertificeerd op niveau 3. 

Met de stijging op de ladder bewijst de zuivelonderneming uit Nijkerk systematisch steeds verder te verduurzamen. 
In structurele dialoog met stakeholders zoals klanten, leveranciers en maatschappelijke organisaties bepaalt Arla haar MVO-beleid. “Met de externe audit voor niveau 4 is vastgesteld dat Arla steeds beter rekening houdt met de verwachtingen van haar omgeving. Onze samenspraak met stakeholders is stevig ingebed in de Arla-organisatie”, zegt Marco ter Maat, Manager Purchase & Sustainability van Arla Foods Nederland. “We nodigen iedereen uit om de dialoog met ons aan te gaan en zo actief bij te dragen aan verdere verduurzaming van ons bedrijf en de zuivelketen als geheel.” 
          
MVO Prestatieladder en ISO 26000
De MVO Prestatieladder vereist een managementsysteem voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dat stelselmatig rekening houdt met de verwachtingen van stakeholders. Kernthema’s zijn: Behoorlijk bestuur, Arbeidsomstandigheden en volwaardig werk, Mensenrechten, Eerlijk zaken doen, Consumentenaangelegenheden, Milieu, grondstoffen, energie, emissies en Maatschappelijke betrokkenheid. 
Arla Foods Nederland heeft sinds 2012 ook een Zelfverklaring ISO 26000. Deze toont aan dat Arla de principes en richtlijnen van de internationale standaard voor duurzaam ondernemen ISO 26000 volledig heeft ingevoerd.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen