Bieze naar de Flier

Voedseldistributeur Bieze Food Group opent een nieuw koelhuis/magazijn op het bedrijventerrein De Flier. In aanwezigheid van wethouder Horst en burgemeester Renkema heeft directeur Frank Bieze maandagmorgen 17 maart een overeenkomst getekend. Het is het eerste bedrijf dat op bedrijventerrein De Flier wordt gevestigd.

Het magazijn wordt 9.000 a 10.000 vierkante meter groot en zal met name voor de koeling, overslag en herschikking van versproducten worden gebruikt. Bieze hoopt begin 2015 de eerste paal in de grond te slaan. Het oude bedrijfspand op de Arkervaart blijft behouden. Het is echter niet ondenkbeeldig dat bepaalde kantoorfuncties over vijf jaar alsnog naar de nieuwe locatie verhuizen. Het bedrijf telt op dit moment drie bedrijfspanden in België en twee in Nederland.  
Directeur Frank Bieze is in zijn nopjes over de nieuwe locatie. Op dit moment was het flink schipperen met de logistieke verwerking van de versproducten. Een paar uur te laat aanleveren kan al fataal zijn, stelt hij. Bieze heeft ook overwogen om naar Zeewolde te verhuizen, maar uiteindelijk kan hij er goed mee leven met de gemeente Nijkerk deze belangrijke deal te hebben gemaakt. Wethouder Geert Horst is blij met de keuze. ‘In de foodvalley, waarvan Nijkerk deel uitmaakt, heeft Bieze een voorbeeldfunctie. Ik ben blij dat het bedrijf in Nijkerk blijft en hiermee veel werkgelegenheid wordt gecreëerd. 
Producten die door Bieze Food Group vermarkt worden zijn salades en sauzen, rauwkost en fruitsalades, kruidenmelanges, zuivelproducten en desserts, vlees in sausproducten en kant en klaarmaaltijdcomponenten, allergeenvrije kruidenmelanges, dag- en koelverse aardappelen en aardappelspecialiteiten. Bieze Food Group bestaat uit de werkmaatschappijen: Bieze BV, De Zuivelmaatschappij BV, Dutch Spices BV, Epos BV, JEBO Food bvba, Keuken DiVers BV, LCC BV, Nikita NV, StarMeal BV, Twente Foods BV en Vers Logistiek BV.
bijdrage van Kees van den Heuvel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen