Pijpers Bronbemalingen krijgt Award Duurzaamheid

Donderdagmorgen reikten wethouder Wim van Veelen en Gerrit Jan Bezemer (voorzitter Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk) de Nijkerkse Award Duurzaamheid uit aan Pijpers Bronbemalingen.

Pijpers bronbemalingen heeft het dak vol met zonnepanelen gelegd. Dat kon het bedrijf dankzij het Food Valley project “energie uit zon” met geld uit de regio. De Award werd daarom op het dak van Pijpers Bronbemalingen uitgereikt.

De 320 zonnepanelen leveren voldoende energie voor het bedrijf. De overbodige energie (die bijvoorbeeld opgewekt wordt in het weekeinde), zou de onderneming graag aan de buren geven, of verkopen. Technisch kan dat, maar regelgeving verhindert dat voorlopig nog.

Desalniettemin noemde wethouder Wim van Velen de onderneming een mooi voorbeeld van een bijdrage van de Nijkerkse gemeenschap om in 2035 CO2 neutraal te zijn. Dat is een doelstelling, waarvoor niet alleen bedrijven maar ook particulieren aan de bak moeten, aldus de wethouder.

Pijpers bronbemalingen onderscheidt zich al jaren op het gebied van duurzaamheid. Zo was het bedrijf rond het jaar 2000 actief aan het meewerken aan de ontwikkeling van warmtepompen, en was het bedrijf één van de eerste die ook daadwerkelijk warmtepompen inzette. Directeur Jaap van Dijk geeft aan dat Pijpers Bronbemalingen bewust omgaat met duurzaamheid; het heeft een belangrijke rol gespeeld in het verleden en zal dat ook blijven doen bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen