Gazelle heeft een luie zit

“Elk fietsmerk heeft zijn eigen zit.”, zo hield de manager van het Gazelle Experience Center, Sandra van der Wurf, de leden van de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk (BHN) voor.

“Ik heb nog een ouderwetse”, zei BNHvoorzitter Gerrit Jan Bezemer, doelend op zijn fiets, terwijl hij tussen 450 gloednieuwe tweewielers stond. Van degelijke stadsfietsen tot snelle e-bikes, ze staan er allemaal om uit te proberen. Het is precies de functie van het centre, dat aanstaande fietsenkopers wilt voorlichten. Dat gebeurt overigens zo’n 16.000 keer per jaar, want zoveel bezoekers telde men vorig jaar. Rond de 30 tot 40% van die bezoekers koopt binnen een paar maanden na een bezoek inderdaad een fiets. Het centre kan dan ook gerust een goed gekozen marketing-instrument genoemd worden.

Overigens worden er in het centre geen fietsen verkocht, daar zijn 1200 retailers voor. Daar doet Gazelle bij voorkeur zaken mee, maar ook via internet worden de merkfietsen verkocht.

Het centre is eigenlijk ontstaan door problemen, die elektrische fietsen een paar jaar geleden veroorzaakten. Dat kwam vooral, omdat ze niet voldeden aan de verwachtingen van de berijders. Daarom was goede voorlichting nodig en het centre op de grens van Nijkerk kon daar bij helpen. Intussen zijn de aangedreven fietsen niet meer weg te denken, sterker nog het aandeel in de omzet stijgt alleen maar. Waren ze voorheen vooral voor ouderen, nu worden ze meer en meer gezien als handig vervoermiddel voor woon-werk- en woon-schoolvervoer.

Gazelle maakte een paar jaar geleden een moeilijke periode door en op dat moment werd het bedrijf gekocht door Pon, ook niet onbekend in Nijkerk. Gazelle produceert in Dieren en daar is achter de oude muren van het pand stevig verbouwd, tot er een moderne fabriek was neer gezet. Het merk heeft een uitgebreide collectie, maar de racefietsen ontbreken..

Sandra van der Wurf noemde nog een aantal tendensen in de fietsenwereld
– Mensen kopen bewuster een fiets
– Fietsen is veel populairder geworden
– Klanten willen hun fiets zelf samenstellen
– De markt verandert heel erg, Ikea verkoopt fietsen, maar ook de mediamarkt

Na deze toelichting beleefden de BHNleden hun eigen experience. Beelden daarvan schoot ArjenGgerritsma en zijn te zien in de fotoserie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen