eenjarige Albertos Italian lid Euro-Toques (video)

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

Alberto’s Italian op het Molenplein bestond 25 oktober één jaar. Dat was één van de redenen voor een party. De andere reden: het restaurant mag het label van Euro-Toques dragen.

Drukte van belang

Zo’n 400 gasten, waaronder veel leveranciers en klanten, mochten zakenpartners Albert Hotzky en Charles Houtveen de hand schudden en feliciteren met het jubileum. Verder was er muzikale begeleiding van de bekende zangeres Lisa Lois. In 2009 werd Lisa Lois, ofwel Lisa Hordijk, de winnares van X Factor op RTL4. Het personeel van Alberto’s gaf Albert Hotzky en zijn vrouw Tirza een culinaire verrassing als cadeau, een etentje in het beroemde Amsterdamse restaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel.

Over Euro-Toques

Euro-Toques is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Toques is het Franse woord voor koksmuts.

Al 30 jaar geleden was het de drie sterren chef Paul Bocuse die koks opriep een dam op te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de “Code van Eer” mochten lid worden van Euro-Toques. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen