Meker Tuinen: Tuinman van de jetset

Foto:

Van Blaricum tot Wassenaar en zelfs tot ver buiten de landsgrenzen; je vindt er tuinen van Nijkerkerveense bodem.

Wat doen ondernemers Bas van Elteren en Christel van Riemsdijk anders dan de meeste hoveniers en hoe komt het dat BN’ers en Quote 500-leden allemaal een Meker Tuin willen?

‘Vandaag opdracht voor een tuin van 2.000 m2 in Bosch en Duin. We gaan fijn het weekend in.’ Het is zomaar een berichtje op de Facebookpagina van Meker Tuinen, begin februari. Tuinen aanleggen in één van Nederlands chiqueste villawijken; daar kunnen de meeste hoveniers slechts van dromen. Voor Meker Tuinen is het dagelijkse kost.

Een tuin als merk

Die tuinen hebben bijna allemaal één ding gemeen: de karakteristieke ‘Meker-stijl’. Met veel golvende bewegingen en groen blijvende sculpturen die op wolken lijken. Dat geeft de tuinen een organische en serene uitstraling, terwijl ze toch weelderig en knus zijn.
“Meker is door de jaren heen uitgegroeid tot een merk. Onze klanten zeggen tegen ons of tegen een tuinarchitect: wij willen een Meker Tuin. Ik heb zelfs een keer een offerte van een andere hovenier onder ogen gekregen die schreef dat zij ook Meker Tuinen aanleggen. Dat zegt volgens mij genoeg.”

Reacties