Gemeente en Mostert & Van de Weg schikken

Foto:

Door een schikking is een procedure tussen de gemeente Nijkerk en het bedrijf Mostert & Van de Weg voorkomen rond een opgelegde dwangsom.

Dat schrijft Wijnand Kooijmans in De Stad Nijkerk.

Tijdens een controle constateerde de gemeente Nijkerk dat het bedrijf aan de Domstraat in Nijkerkerveen twee percelen in gebruik had, Dat is in strijd met het bestemmingsplan en aanleiding voor het college om een dwangsom op te leggen om daar een einde aan te maken..

Na de zitting van de commissie bezwaarschriften wilde het bedrijf voldoen aan de eisen van de gemeente en zo een gang naar de rechter voorkomen. Intussen deed ze ook een beroep gedaan op de gemeenteraad om de bedrijfsbestemming te vergroten. De raad heeft zich daar nog niet over uitgesproken

Om te voldoen aan de eisen van de gemeente moet het bedrijf een fysieke afscheiding aanbrengen tussen de gronden met een bedrijfsbestemming en een agrarische bestemming. Die agrarische bestemming moet ook hetsteld worden. Daarvoor moeten een aantal silo’s worden verwijderd en gras worden ingezaaid.

Mocht de gemeenteraad een negatief besluit nemen, dan moet ook de klinkerverharding op gronden met een agrarische bestemming alsnog worden verwijderd binnen een termijn van vier weken.

In 2013 kwam Mostert van de Weg nog positief in het nieuws bij de start van het op een milieuvriendelijke manier reinigen van biologische grondstoffen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen