Jumbo Veltink geeft 8000 euro aan onderwijs

jan 15 2016, 15:58 Business in Nijkerk
2016 01 15 jumbo veltink 013
In de Jumbo winkel aan het Molenplein 15 heeft vanmiddag de feestelijke uitreiking van de ‘Sparen voor je School’ actie plaatsgevonden.
Klanten die de afgelopen tijd boodschappen deden bij Jumbo Veltink konden sparen voor spel- en leermaterialen voor lokale basisscholen. In totaal werd er een budget van 8.000 euro beschikbaar gesteld voor de deelnemende basisscholen. Naar gelang het aantal gespaarde punten ontvangen de scholen een bedrag wat zij kunnen besteden aan spel- en leermaterialen. De Rehobothschool ontving de meeste punten van klanten van Jumbo en haalt hiermee een bedrag op van 1.753 euro.
De ‘Sparen voor je School’ actie was een doorslaand succes. In totaal werden er in Nijkerk maar liefst 16.450 schoolpunten toegewezen aan lokale basisscholen. Naast de Rehobothschool, ontvangen de Prins Willem-Alexanderschool en de Oranje-Nassauschool ook mooie bedragen voor de aanschaf van spel- en leermaterialen, respectievelijk 1.316 en 1.095 euro. In totaal deden er twaalf scholen uit Nijkerk mee aan de actie. Uiteindelijk heeft elke school punten ontvangen, wat inhoudt dat iedere school een bijdrage krijgt voor de aanschaf van spel- en leermaterialen.
Rehobothschool
De Rehobothschool is zeer verheugd met het bedrag. “We vinden het fantastisch dat klanten van Jumbo, waaronder natuurlijk ook ouders en grootouders van onze kinderen, zo veel punten voor onze school hebben gespaard. Met dit bedrag kunnen we onder meer een netschommel en balanceerpalen aanschaffen. Ik weet zeker dat onze kinderen daar ontzettend blij mee zijn. We hebben al veel acties voor ons nieuwe schoolplein achter de rug, maar dit is wel de kers op de taart!”, aldus Ineke Boonstra van de Rehobothschool.
Het belang van spelenderwijs leren
“De ‘Sparen voor je School’ actie past perfect bij onze maatschappelijke doelstellingen. Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staat Jumbo middenin de samenleving. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen. Voor deze generatie, maar ook zeker voor de volgende generaties. Als moeder van vier kinderen weet ik hoe belangrijk spelenderwijs leren is. Ik vind het dan ook geweldig dat klanten massaal voor lokale bassischolen hebben gespaard”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo Supermarkten.