Verschijning Bijbel in Gewone Taal

Foto:

2 oktober van 20.00-21.30 uur bij Boekhandel Den Hertog aan de Frieswijkstraat 6

De Bijbel in Gewone Taal (BGT) is een duidelijke bijbel voor iedereen. Met gewone woorden en begrijpelijke taal komen bijbelteksten dichterbij.
De Bijbel in Gewone Taal  is een vertaling uit de Hebreeuwse en Griekse brontekst, gemaakt door een groep deskundige vertalers. Het uitgangspunt van dit vertaalproject is dat deze vertaling brongetrouw en doeltaalgericht is geschreven.
Op veel momenten kan de Bijbel in Gewone Taal nuttig zijn. Voor sommige lezers zal deze vertaling precies de Bijbel zijn die ze nodig hebben. Voor andere lezers zal het een mooie aanvulling zijn op de vertalingen die ze al gebruiken. De Bijbel in Gewone Taal is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan een duidelijke bijbel.
Om de BGT te introduceren en ook in te gaan op vragen die de BGT wellicht oproept nodigt  Boekhandel Den Hertog u uit voor een informatieve avond. De achtergrond en aanpak van dit vertaalproject en de totstandkoming van de Bijbel in Gewone Taal staan deze avond centraal.
Mark Koelewijn, werkzaam bij het Nederlands Bijbelgenootschap, zal deze avond 
een presentatie verzorgen. Na afloop van de presentatie is er voor u gelegenheid tot het stellen van vragen. Bent u van plan te komen, wilt dit dan laten weten in de boekhandel, telefonisch 033-2454080 of via [email protected] 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen