De mooiste voortuin is van?

13 november vanaf 19.45 uur in Het Groenhorstcollege, aan de Luxoolseweg 1.

Ieder jaar bekijken ongeveer 20 vrijwilligers van de plaatselijke afdeling van Groei & Bloei, de vereniging van tuinliefhebbers, de voortuinen in de gemeente Nijkerk. Zij doen dat op drie verschillende momenten in het jaar om daarna vast te stellen welke tuinen het aantrekkelijkst zijn. 
Gelet wordt op aanplanting, verzorging, de aanblik van de tuin in verschillende seizoenen en de sfeer. Onderscheid wordt gemaakt in kleine, middelgrote en grote voortuinen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. 
Groei & Bloei organiseert deze jaarlijkse tuinkeuring om de inwoners van de gemeente te stimuleren  hun woonomgeving te verfraaien en daardoor aangenaam te maken.
Alle winnaars worden voor deze avond uitgenodigd en ontvangen naast een cadeau ook een speciale oorkonde. De twee hoofdprijswinnaars krijgen daarbij  ieder een wisselbeker. 
Oldenaller
Na de pauze zal de heer Cor Jansen van Natuurmonumenten vertellen over het landgoed Oldenaller. Menig Nijkerker heeft daar al wat voetstappen achtergelaten. In de prachtige aanwezige natuur treft men een reigerkolonie aan. Dit jaar telde men er maar liefst 86 nesten, hoog in de bomen. Een powerpoint-presentatie zal blijk geven van al wat Oldenaller te bieden heeft aan de natuurliefhebber. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen