PGB voor huishoudelijke hulp verandert

Foto:

Krijgt u hulp bij het huishouden vanuit de Wmo en heeft u in 2015 daar ook recht op? Dan verandert de manier waarop u de hulp inkoopt met uw persoonsgebonden budget (PGB). De gemeente stort uw PGB vanaf 1 januari 2015 niet meer op uw rekening, maar op de rekening van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB betaalt rechtstreeks uit aan uw hulp.

Heeft u een PGB voor huishoudelijke hulp? Dan krijgt u binnenkort een brief van de SVB met informatiefolder. In de brief staat het verzoek om een kopie van uw (actuele) zorgovereenkomst(en) op te sturen. Stuur deze overeenkomst op, anders kan de SVB uw hulpaanbieder na 1 januari 2015 niet betalen!
Wat is een zorgovereenkomst?
Een zorgovereenkomst is de overeenkomst die u afsluit met uw hulpaanbieder. De SVB kan vanaf 1 januari 2015 alleen uw hulpaanbieder betalen als er een goedgekeurde zorgovereenkomst is. Het goedkeuren wordt door de SVB en de gemeente gedaan. De SVB vraagt daarom uw zorgovereenkomst op en registreert deze voor u.
En als ik geen zorgovereenkomst heb?
Hebt u geen zorgovereenkomst? Sluit dan alsnog een zorgovereenkomst af. U vindt een voorbeeld op de website van de SVB (www.svb.nl/pgb/formulieren). U kunt hen ook bellen op (030) 264 82 00 en vragen of ze u een modelzorgovereenkomst toesturen. Die kunt u invullen en opsturen.
Vragen
Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de SVB: www.svb.nl of telefoon (030) 264 82 00.
Informatiebijeenkomst
De gemeente organiseert dit najaar een informatiebijeenkomst over het PGB. De bijeenkomst gaat over: wanneer komt iemand in aanmerking voor een PGB en hoe werkt het dan?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen