Betaald parkeren verandert in 2015

Foto:

Met ingang van 1 januari 2015 verdwijnt de chip knip en is er ook bij de parkeerautomaten in Nijkerk geen mogelijkheid meer hiermee te betalen. Door verdwijning van de chip knip is het noodzakelijk om de parkeerautomaten om te bouwen voor andere betaalmogelijkheden. Ook zal de Real Time Parkeerkaart (RTP-kaart) verdwijnen, omdat dit systeem verouderd en achterhaald is.

Daarom worden de parkeerautomaten omgebouwd, zodat mensen daarna het parkeertarief kunnen betalen met hun pinpas of met hun smartphone (‘bel parkeren’) als vervanger voor betaling met contant geld, de chip knip en de RTP kaart. Het ombouwen van de parkeerautomaten start begin 2015.
In de gemeente Nijkerk is het beleid dat u uw defecte Real Time Parkeerkaarten bij de Publiekswinkel in het Stadhuis  kunt omruilen voor een nieuwe RTP kaart.  Omdat  deze RTP-kaarten gaan verdwijnen, schaft de gemeente geen nieuwe kaarten meer aan. Dit betekent dat u uw defecte RTP-kaart  nog om kunt ruilen zo lang de voorraad strekt. Als de Real Time Parkeerkaarten op zijn, is het dus niet meer mogelijk om deze  om te ruilen voor een nieuwe, wanneer deze het niet meer doet. Dan wordt alleen het statiegeld (€ 3,–) van de RTP kaart nog terugbetaald. Tot de parkeerautomaten zijn omgebouwd, kunt u dan alleen nog met contant geld betalen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen