Revalidatietuin met kinderspeelplaats in Meander Medisch Centrum

Foto: Frank Noordanus

AMERSFOORT – Meander Medisch Centrum biedt professionele revalidatiemogelijkheden op hoog niveau. Een prachtige aanvulling is de recent aangelegde revalidatietuin met kinderspeelplaats in het park van Meander. De aanleg hiervan is dankzij diverse donateurs mogelijk gemaakt. Op 13 juli is de revalidatietuin op feestelijke wijze geopend.

De revalidatietuin ligt op een groene heuvel, achter het gebouw van de afdeling Revalidatiegeneeskun-de en Fysiotherapie. In de tuin liggen allerlei obstakels en hellende paden van verschillend materiaal, zoals boomschors en scheefliggende tegels en een revalidatiebrug. Voor kinderen zijn er speel- en klau-tertoestellen. In de revalidatietuin oefenen verschillende patiëntengroepen functionele vaardigheden, waarbij de hulpvraag van de patiënt centraal staat. Zo kunnen volwassenen met een beperking leren door de tuin te lopen of in de tuin scootmobiel training krijgen. Kinderen met een beperking kunnen in de tuin leren schommelen, hinkelen, steppen en fietsen. Bezoekers kunnen in de tuin wandelen. Dank-zij bijdragen van o.a. het Revalidatiefonds, Lions Barneveld, Ronde Tafel Baarn, Kiwanis Leusden, Mid-delbare school ’t Hooghe Landt, Fysio Amersfoort, Snel Era Makelaars, Groos op Hoogland, de Old Grand Dad Club en Stichting Helpt en Steunt Elkander is de revalidatietuin tot stand gekomen.
2015-07-13 meander Revalidatietuin1

Veilig en verantwoord
Met trots opende Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur, de bijeenkomst in aanwezigheid van alle be-trokkenen. “Met deze revalidatietuin bieden wij onze patiënten een plek om veilig en verantwoord de draad van het gewone leven weer op te pakken, midden in een rustgevende groene omgeving. Een prachtige extra service op de zorg die wij bieden aan patiënten die in ons ziekenhuis revalideren.” DS Landschapsarchitecten gaf een toelichting op het ontwerp van de tuin en medewerkers van Fysiothera-pie en Revalidatiegeneeskunde demonstreerden hoe de tuin te gebruiken is. Marten Otten, maag-darm-leverarts en secretaris van de Vriendenstichting van Meander roemde de bijdragen van alle dona-teurs : “Met de revalidatiebrug en alle andere mooie voorzieningen in onze tuin slaan we letterlijk een brug tussen Meander en alle partijen die ons ziekenhuis steunen.”

Revalideren in Meander Medisch Centrum
De revalidatieartsen en therapeuten van Meander Medisch Centrum onderzoeken, adviseren en be-handelen zowel volwassenen als kinderen met lichamelijke beperkingen ten gevolge van hun ziekte, aandoening of ongeval. Met als doel hun functioneren op zowel fysiek als psychisch en maatschappelijk niveau te optimaliseren. Bij de afdeling Fysiotherapie van Meander kunnen patiënten tijdens hun op-name, maar ook voor en na hun operatie poliklinisch behandeld worden. De fysiotherapeuten van Me-ander zijn gespecialiseerd in o.a. knierevalidatie, schouderrevalidatie, bekkenfysiotherapie en duizelig-heid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen