Buitenlandstages Accent Nijkerk

Jongeren van Accent Praktijkonderwijs Nijkerk en van Dijnselburgschool uit Zeist zijn met elkaar de uitdaging aangegaan om te assisteren in een buitenlands vakantiepark. 

Zij waren hiervoor twee weken lang aan het werk bij een bungalowpark van Sunparks “De Kempense Meren” in België.  Samen met jongeren van de Dijnselburgschool uit Zeist werkten  Arenda Veer (Nijkerk), Angela Simon (Nijkerk), Scott de Jonge (Amersfoort) en Marcel Griffioen (Amersfoort) van 4 april tot en met 17 april onder andere in de restaurants en het zwembad en voerden zij taken uit in en om de vakantiehuisjes. Tijdens de stage deden de jongeren werkervaring op en zij laten hiermee zien dat zij voor het bedrijfsleven van grote waarde zijn.

Doordat de  jongeren twee weken met elkaar woonden op het park, kregen zij ook andere verantwoordelijkheden, zoals het samen beheren van een budget voor de maaltijden. Elke dag werd afgesloten met een vergadering. Gelukkig was er ook ruimte om de vrije tijd op aangename wijze  in te vullen op of buiten het park. 
Een van de doelen van dit project is het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid bij leerlingen. Beide kwaliteiten zijn onmisbaar zijn voor het succesvol functioneren op de arbeidsmarkt. Beide scholen voor praktijkonderwijs werken hiervoor samen in een internationaliseringsproject onder de naam ‘PrO Mobility’. Dit bijzondere project is een onderdeel van een ‘Leonardo da Vinci’ project van het Europees Platform.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen