Nijkerkse omroep dwarsboomt het tweede Glazen Huys

Foto:

Als het aan de Nijkerkse omroep ligt komt er geen tweede Glazen Huys van 8 t/m 13 december. De omroep verwacht van de medewerkers van het Glazen Huys begrip voor de beslissing, maar die hebben dat niet. 

De omroep heeft het volgende aan het bestuur van het Glazen Huys kenbaar gemaakt via email. “Ondanks dat we als omroepbestuur goed begrijpen dat voor een Glazen Huys initiatief een radio- en/of televisiekanaal een belangrijk medium is, moeten we jullie toch mededelen dat besloten is om de radio- en televisiekanalen niet ter beschikking te stellen. Reden hiervoor is dat de omroep verplichtingen aan haar medewerkers, collega omroepen en leveranciers heeft, welke in de afweging van de omroep zwaarder wegen.” De omroep had eerder al randvoorwaarden gesteld en daarover wilde het bestuur van het Glazen Huys in gesprek gaan om te kijken of daaraan voldaan kon worden. Die kans heeft het Glazen Huys niet eens gekregen.
 
Enorme teleurstelling
De crew van het Glazen Huys snapt helemaal niets van de houding van de omroep die niet meewerkt, ondanks een subsidie van de gemeente voor het tweede Glazen Huys. Het argument van de gemeente om de subsidie te verlenen: “Het Glazen Huys draagt bij aan een levendige, gastvrije en vitale binnenstad. Het evenement heeft een grote aantrekkingskracht en zal veel mensen van binnen en buiten Nijkerk naar de binnenstad trekken. Ook zullen er veel activiteiten rond het Glazen Huys worden georganiseerd wat ook veel mensen op de been brengt.” Daarnaast zijn er nu al toezeggingen van bedrijven om weer in natura te sponsoren, de spontane aanwas van de crew met mensen, die tijdens de actieweek hun handen uit de mouwen willen steken.
Onbegrijpelijk
“Glazen Huys voorzitter Hackmann: ”Natuurlijk vind ik het echt heel erg en ben ik ontzettend boos. Dat ze er niet eens over willen praten! Dat is toch onbegrijpelijk als je samen voor goede doelen in actie wilt komen. Noem mij nog een omroep, die dat niet zou willen. Een mooi initiatief voor en door Nijkerkers wordt door dit omroepbestuur in de kiem gesmoord. Men besloot echter niet mee te werken en, erger nog, daar zelfs niet over te willen praten.” Het Glazen Huys probeert desondanks toch nog in gesprek te komen met het bestuur van de omroep om voor te stellen wel het tv-kanaal te mogen gebruiken. Voor radio en internet kijkt het Glazen Huys nog of er eventueel alternatieven zijn.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen